Categorie: V.V. Oostergo - Nieuws

Wedstrijdverslag Veenwouden 1 - Oostergo 1

Oostergo  en Veenwouden delen de buit.

Op deze warme april zaterdagmiddag moest Oostergo de uitwedstrijd tegen Veenwouden spelen. Van hoogstaand voetbal was  vanmiddag geen sprake, mede doordat het veld te droog en niet vlak was. Beide ploegen moesten het ermee doen en streden voor de punten.

Het was Veenwouden dat vanaf het begin van de wedstrijd de bal rondspeelde,  en probeerde om in de buurt van Oostergo goalie Weidenaar te komen. Oostergo liet in deze fase Veenwouden komen tot buiten de 16 meter, doordat de verdediging van Oostergo zeer oplettend was vandaag. De thuisspelers kregen wel enkele mogelijkheden maar vonden altijd weer keeper Weidenaar op hun weg, of schoten voorlangs en over.  De snelle voorhoede van Oostergo,  onder leiding van Johannes Visser, Gerlof Leystra en Martijn Jolink,  kon er een aantal keren snel uitkomen. Dit wierp zijn vruchten af in de 42ste minuut toen de oplettende Leystra de bal geplaatst in linkerhoek schoot. 0-1. De verder goed leidende scheidsrechter A.J. Walters maakte zichzelf niet populair bij de Oostergo supporters toen hij in blessuretijd floot voor rust, net op het moment dat Leystra vanaf de 16 meter lijn de bal wilde voorzetten. Ook voor de outsider een merkwaardig einde van de 1ste helft.

In de tweede helft een aanvallend Veenwouden die probeerde de gelijkmaker te scoren. Daarbij kreeg Oostergo nog enkele mogelijkheden om op 0-2 te komen, door een vrije trap van aanvoerder Halbe Mossel  maar deze mikte net naast de kruising.  In de 67ste minuut lukte het dan eindelijk voor de thuisspelers. Keeper Weidenaar wist de bal twee maal weg te stompen maar de derde keer viel de bal voor de voeten van de nummer 10 van Veenwouden. 1-1. In het laatste gedeelte kwam Atze de Boer nog in het veld voor de goed spelende en moe gestreden Willem Sikkema. Oostergo kwam nog enkele malen gevaarlijk door, en de grootste kans was voor Arjen Hoekstra die in de laatste minuut geweldig inschoot, maar de bal werd even zo fraai gered door Veenwouden goalie Coenraad v/d Mark. Na 94 minuten voetbal vond de leidsman het wel welletjes en floot af op het moment dat man of the match Gerlof Leystra wederom de vrijheid had op de linkerkant. Beide teams konden wel leven met de uitslag. Oostergo koestert uiteraard het kostbare punt dat werd meegenomen naar Ee.