Verslag Stiens - Oostergo 10-12-2011

Stiens moet buigen voor beter Oostergo

Daar waar vele wedstrijden geen doorgang konden vinden vanwege de slechte gesteldheid van de velden, was op voorhand al bekend dat de wedstrijd S.c. Stiens tegen Oostergo wel doorging, omdat Stiens over een prachtig kunstveld beschikt. Interim coach Miedema, coachte vandaag zijn laatste wedstrijd  voor de hoofdmacht. Trainer van der Meulen neemt na de winterstop het stokje over.  Miedema had zijn team op scherp te staan, dat met name in de 1ste helft mooi voetbal liet zien.
Hoofdrol Hoekstra.
Middenvelder Arjen Hoekstra zette Oostergo binnen 20 minuten op een terechte 0-2 voorsprong. In combinatie met spits Gerlof Leystra werden beide goals zeer fraai afgewerkt door Hoekstra. Stiens kreeg twee mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar doelman Weidenaar van Oostergo was een vaste sluitpost in het geheel. Op slag van rust was het Johannes Visser, die werd aangespeeld door Hoekstra die via de linkerkant de keeper van Stiens op het verkeerde been zette, en de 0-3 fraai binnenschoot. Oostergo was duidelijk de bovenliggende ploeg.
Rode kaart de Boer.
In de tweede helft geen fraai voetbal. Lars de Jong was in de rust binnen de lijnen gekomen voor Lieuwe Sytsma. Beide teams gingen fysiek harder in de duels en dat kwam het fraaie spel van de eerste helft niet ten goede. Het duurde dan ook niet lang dat Stiens de aansluitingstreffer maakte. Ass.scheidsrechter Hoekstra van Oostergo vlagde nog wel voor buitenspel, maar scheidsrechter Sinnema wuifde dit weg. 1-3. In deze fase van de wedstrijd waren  de mannen uit Ee bezig met defensieve taken, en kwamen er weinig mogelijkheden. In de 60ste minuut was het laatste man Atze de Boer die met rood het veld moest verlaten doordat hij op onreglementaire wijze een speler van Stiens bij de zijlijn onderuit tikte. Een ieder dacht aan een gele kaart maar de scheidsrechter trok na enig nadenken de rode. Oostergo moest de wedstrijd verder spelen met 10 man. Coach Miedema bracht nog enkele wissels in het spel. B-junioren Jeffrey Miedema en Gerlof Kooistra kregen hun taak mee van de coach.Wederom door een fraaie redding van Oostergo keeper Weidenaar wist Oostergo ook met tien man op de been te blijven. Lars de Jong die doorgebroken was, werd nog onderuit gehaald door een speler van Stiens. Ook hier was een rode kaart terecht geweest, maar een  gele vond de scheidsrechter genoeg voor de thuisploeg. Ver in blessure tijd gooide Oostergo spits Gerlof Leystra definitief de deur dicht en schoot de 1-4 binnen. Door deze overwinning nestelt Oostergo zich stevig in de top 3 van de derde klasse B en kan de welverdiende rust van de winterstop beginnen.