Verslag Oostergo 1 - Rottevalle 1

Oostergo zet zegereeks voort

Opnieuw drie punten voor Oostergo. Rottevalle was zaterdag de tegenstander. Beide ploegen hadden voor de wedstrijd een gelijk aantal punten, namelijk negentien. Op voorhand een spannende wedstrijd. Dat werd het ook. Het was meer spannend dan goed, maar dat deerde de ploeg uit Ee en omstreken niet. Met een 2-0 overwinning stijgt de ploeg naar een derde plaats op de ranglijst.

Regen
De eerste helft stond in het teken van regen en harde wind. Het voetbal was niet goed. Door vooral de harde wind was het eerste half uur niet om aan te gluren. Veel ballen verdwenen over de zijlijn. Rottevalle kreeg na twintig minuten een grote mogelijkheid de score te openen. Via de rechterkant werd er een prima voorzet afgeleverd. De spits knikte te bal goed in, maar keeper Weidenaar hield de bal knap tegen. Oostergo kreeg na enkele kansjes een grote mogelijkheid. Gerlof Leijstra benutte deze kans, 1-0 Oostergo. Martijn Jolink deed het voorbereidende werk en Leijstra schoot de bal in het netje.

Na regen komt zonneschijn
Oostergo klaarde het karwei in de tweede helft. Rottevalle kreeg bijna geen kans en de thuisploeg speelde de wedstrijd dan ook gedecideerd uit. Lars de Jong maakte het tweede en laatste doelpunt van de wedstrijd voor de thuisploeg. Via een voorzet van Halbe Mossel was het invaller Lars die de bal prima vanuit de lucht in de goal werkte. Aanvoerder Mossel kreeg even later zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Wagenaar. Hij kon vertrekken naar de catacomben. Rottevalle kon  met een man meer geen potten breken, en Oostergo bleef dan ook makkelijk overeind.

Winterstop
Volgende week treedt Oostergo aan tegen SC Stiens. Het wordt de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Eens kijken of er ook in Stiens gewonnen kan worden. 

 

Verslag Stiens - Oostergo 10-12-2011
Selecties 3 december 2011

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/