Weelde in Twijzel(erheide)

 

 

Na drie lange maanden zonder voetbal mocht Oostergo 3 zaterdag eindelijk de groene mat weer betreden. Gezien de stand op de ranglijst kan het de tweede seizoenshelft alleen maar beter gaan. Eerste tegenstander in 2013 was VVT, uit Twijzelerheide.

 

In de basis was er voorin een plek voor Koos Schreiber. Samen met seniorentopscoorder Marten de Vlo van Kammen was Koos als vanouds ijverig. Na een kwartier spelen zorgde Koos met een geslepen schuiver voor de eerste treffer en dus een 0-1 voorsprong.

 

Na de openingstreffer kreeg VVT enkele kansjes, maar de verdediging van Oostergo hield vrij gemakkelijk stand. Jouke en Jan T. stonden op de backs weer hun mannetje en Good old Gerrit Mossel was ondanks een griepje weer een baken van rust. Jouke vermaakte trouwens voor de aftrap zijn vrouwelijke fans nog even door het uitvoeren van een kleine striptease. Vriendelijk verzoek van de overige aanwezigen is om dit volgende week achterwege te laten. De enige grote vraag was nog hoe lang Douwe het vandaag vol zou houden als voorstopper...

 

Het tweede deel van de eerste helft speelde zich vooral op het middenveld af. Zowel bij VVT als bij Oostergo was het middenveld sterk bezet. Op de havens waren het Tjisse Arjen en Pieter Knoop die voor diepgang zorgden en zo de spitsen van enkele kansjes konden voorzien. Centraal op het middenveld werd de tovenaar van de kolken, Eelke I.,gesteund door Atze F. de Boer, die zijn debuut maakte in het keurkorps van de VVO. Gelukkig is Atze nog op en top in conditie zodat er van achteruit gebouwd kon worden aan enigszins verzorgd veldspel. Duidelijk werd wel dat we nog wat moesten wennen na de lange rustperiode en dat het allemaal nog wel beter kan, maar gezien de aanwezige kwaliteit zal dit vermoedelijk een kwestie van tijd zijn.

 

In de rust werd Koos vervangen door Durk Sieds. DS maakte na twee jaar zijn rentree op de groene zoden en was in de tweede helft vaak een stabiel aanspeelpunt. Hierdoor kreeg Marten wat meer ruimte en was Oostergo gevaarlijk in de counter. Gauke verving Tjisse Arjen zodat we met vers bloed op zoek konden naar de drie punten.

 

Helaas kreeg Douwe te veel last van jubeltenen en moest hij na 55 minuten het strijdperk verlaten. Volgende week beter. Tjisse Arjen kwam Douwe vervangen.

 

DS was daarna dichtbij een doelpunt, maar zijn stift verdween net naast de paal. Ondanks de druk van VVT kwam Oostergo na een uur spelen op 0-2. Op aangeven van DS schoot De Vlo alleen voor de keeper met scherp. Dit gaf genoeg lucht om de wedstrijd rustig uit te spelen. VVT werd nog enkele malen gevaarlijk met afstandschoten en de paal werd ook nog geraakt, maar uiteindelijk werd sinds lange tijd de nul weer eens gehouden.

 

Het slotakkoord was voor Tjisse Arjen die nog genoeg lucht had voor een solo vanaf eigen helft. Alhoewel Marten vond dat hij de bal moest hebben besloot Tjisse zelf maar af te drukken, heel verstandig: 0-3. Ook Tiemen zag dat het goed was en besloot de gehele wedstrijd maar te blijven vlaggen en zich te sparen voor de rest van het seizoen.

 

Door de overwinning heeft Oostergo VVT op de ranglijst achterhaald en is er ineens weer volop aansluiting met de middenmoot. Volgende week wacht een zeer lastige uitwedstrijd tegen koploper Broekster Boys. Zij verloren dit seizoen nog niet en speelden maar twee keer gelijk. Eén daarvan was echter tegen de VVO. We moeten volgende week maar weer even in het weer zien...

 

Benzekri

 

 

 

 

Voetbalschool v.v. Oostergo 2013
Selecties zaterdag 2 maart 2013

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/