Wedstrijdverslag Oostergo 1 - Veenwouden 1

Braaksma redt punt voor Oostergo

 

Een hectische wedstrijd eindigt zonder winnaar. Oostergo begon gehavend aan de strijd. Halbe Mossel, Rene de Bruin, Gerrit Kooistra, Lieuwe Sytsma, Simon Schreiber en Atze de Boer waren afwezig. Normaal vaste waarden in het elftal, maar helaas kon de club uit Ee geen beroep op hun doen. Gelukkig kon het team aangevuld worden en stond er een sterk team in de wei. De eerste helft bleek voor de toeschouwers de beslissing te zijn. Vier goals met als resultaat een gelijkspel.

 

Oostergo onder druk

In het begin van de wedstrijd was het Veenwouden die Oostergo onder druk zette. De ploeg tikte goed en met Jelmer Sijtsma in de aanval en de snelle Doede van der Veen werd de ploeg meerdere keren gevaarlijk. Echter hield de verdediging zich knap staande en Eppie bleek weer een betrouwbare sluitpost te zijn. Na 15 minuten tekende Albert Jan van Zwol voor de 0-1. Uit een corner kopte hij sterk de bal langs de keeper van Oostergo. De verdediging van Oostergo had wel kans de bal te onderscheppen, maar omdat niemand ingreep kon de "lepe nummer tien" de bal vrij inkoppen.

 

Gouden trap

Oostergo die eigenlijk moest winnen om directe degradatie te ontlopen liet het er niet bij zitten. Veenwouden liet de ploeg uit Ee voetballen en Oostergo wist daar wel raad mee. Arjen Hoekstra gaf enkele gevaarlijke steekballen, maar de aanvallers bleken nog niet scherp genoeg te zijn. Na een half uur mocht Edwin Leffring aanleggen voor een corner. Het is bekend dat Leffring een prachtig linkerbeen heeft. Zelfs Theo Janssen blijkt gecharmeerd te zijn. Met een ongelofelijke trap tekende Edwin voor de 1-1. De corner vloog stijf in de kruising.

 

Veel goals

Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft was het Veenwouden die het veldoverwicht omzette in een 1-2. Uit een standaardsituatie, een vrije trap, maakte Albert Jan van Zwol zijn tweede goal. Weidenaar had de bal kunnen hebben, maar hij gleed enigszins weg. Na de goal was het Oostergo die er weer enkele keren gevaarlijk uit kwam. Een prachtige open wedstrijd met veel strijd van beide partijen, een goede leidsman en een fanatiek publiek zorgden voor een geweldige ambiance.

 

Droom wordt werkelijkheid

Je wordt gevraagd om met het eerste team van Oostergo mee te doen. Voor veel jongens een droom. Oostergo die bekend staat om hun goede veldspel ziet gelukkig elk jaar enkele jeugdspelers doorstromen die het niveau aankunnen. Ook gister werd het team uit Ee aangevuld met jeugdig talent. Lars de Jong, Gerard Pel, Romke Barskè en Douwe Kroodsma voegden zich aan de selectie toe. Allen hadden al een wedstrijd in de benen, maar ook bij het eerste team hebben ze hun steentje bijgedragen. Het tweede van Oostergo had eerder op de dag weten te winnen van Leeuwarder Zwaluwen. Johannes Braaksma maakte daar via een prachtige lob een belangrijke goal. Ook hij moest nog aantreden met de eerste selectie. Zijn mooie goal bleek niet het moment van de dag te worden. Terug naar Oostergo - Veenwouden. Met nog vijf minuten speeltijd in de eerste helft was het diezelfde Johannes Braaksma die de 2-2 scoorde. Martijn Jolink gaf een perfecte voorzet en wat Braaksma daarna deed blijft bij veel mensen op het netvlies staan. Met een krachtige sprong kopte hij de bal snoeihard tegendraads in de goal. Een droom die werkelijkheid wordt. Beslissend zijn bij het tweede elftal en ook je stempel drukken op de "hoofdwedstrijd". Debuteren in de tweede klasse met een prachtige goal!

 

Zomerse weersomstandigheden

De tweede helft was voor het publiek genieten. Geen goals, maar wel een open wedstrijd. Het spel golfde op en neer. Met zomerse temperaturen was het heerlijk vertoeven op sportpark "De Streng". Beide ploegen gingen er vol voor en misschien kreeg Veenwouden uiteindelijk met het gelijke spel wel iets te weinig. Oostergo kon uiteindelijk een punt bijschrijven en kan nog steeds directe degradatie ontlopen. Helaas moest Oostergo tijdens de wedstrijd afscheid nemen van Gerlof Leijstra. Hij viel uit met een snee bij zijn oog. De topschutter die jaar op jaar garant staat voor veel goals hoopt er volgende week weer bij te zijn. Oostergo moet dan aantreden tegen Minnertsga, ook een ploeg die zich begeeft in de onderste regiones. Het belooft nog een spannende eindfase te worden!

Uitslagen zaterdag 23 en dinsdag 26 april
Uitslagen zaterdag 16 en dinsdag 19 april

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/