We waren zo "groen als gras"

 

Oostergo 2.... Het seizoen

We waren zo Groen als Gras

 

Goeie hjoen.. sneon matte wy wer bolje… graag om 11:30 oanwesig

Groeten Jelmer en Pep.

 

Dat waren de smsje’s waar wij als heren van Oostergo altijd vol verwachting naar uit keken op de donderdag.

Een team met talent,ambitie,passie,strijd, en fantasie.

 

Twee koffie werd er vrijwel altijd besteld door onze veeltekende keeper hiermee werd de eerste blik op het veld geworpen, Nou dat ligt er mooi bij, er werd zachtjes gelachen, ja nu eerst maar even 3 punten jongens. He Coach...is Eelke er al? Eeuhm... nee volgens mij niet? Nou dan heeft hij dus mooi de klok ! Eelke snelde zich achter de kantine langs naar de kleedboxen op z'n schouder de enige sporttas waar zelfs Josef Kipric een moord voor zou doen. Een blauwe Nike tas. Bin ik te let?? Ja zeker verdorie.

 

Haaai guys was de vaste begroeting in de kleedbox van onze hardwerkende verdediger tijger Mossel. De jonge jongens zaten bij elkaar en bespraken de stap plannen van de komende zaterdag avond. Tot de deur open ging en Jelmer Preud'homme Kok binnen kwam, goedemiddag heren. Eelke stond inmiddels gebogen over de tas met shirtjes op zoek naar zijn geliefde nummer 10. Er vloog een aanvoerders band richting de plek van good old Nutma. Wie wil de opstelling weten vroeg de Coach? Deze werd aandachtig beluisterd, twinkelende ogen waren zichtbaar bij de jonge jongens die op hun favoriete positie stonden.

De frisse en prikkelende geur van munt was ruikbaar in de box, tape werd strak en symbolisch om de kousen gedaan. Naar buiten... eindelijk. De geur van pas gemaaid gras dat heerlijk aanvoelde als je een sliding maakte.

 

9 oktober: De Derby van de kolken tegen de grote rivaal Anjum

 

Een 4-tal spelers van Oostergo 2 moesten een eigen voorberijding hebben, en besloten voordat het gras van de kolken weer voor een jaar werd gekoppeld aan Anjum of Oostergo dit eerst moest worden gevoeld met de harde wind. Deze sportieve jongens besloten dus op de fiets richting Anjum af te reizen!
De wedstrijd werd verloren met 2-0. Als blijk van sportiviteit werden er 3 koude biertjes in de kantine Lyts Mokum genuttigd. Zo stapten de 4 heren in een nieuwe samenstelling weer op de fiets snel naar onze kantine Oan e Line! Voor de zware.. maar mooie 3e helft!

 

5 maart: Oostergo- Friese Boys

Een wedstrijd opzich, al vroeg zaten een aantal jonge heren in de box, langzaam druppelde de rest binnen. De ene luidkeels.. de ander als teken van goede wedstrijd spanning... stil. Er werd geroepen is Henkie Cola er? een aantal keken op en lachtten, want iedereen wist donders goed waar dit over ging. 90 minuten achter iemand aan rennen en zorgen dat juist Hij niet scoort, sterker nog... geen bal kan aannemen. Een teken van leider/grens Pep was voor bepaalde verdedigers een veel zeggend gebaar om even lekker kort op je directe tegenstander te zitten. Vuisten op elkaar!!! Het was eerder genoemde Henkie die na een aanname de bal van zijn voeten zag wegspatten, door een sliding van z'n mandekker, Ongeloofelijk schold Henkie en de frustratie was zichtbaar, Bij verschenen licht glimlachen omdat dit het teken was dat Henkie was uitgeschakeld!!

 

6 april :Be Quick 4 - Oostergo 2

Op woensdag avond werd de rit richting Dokkum gemaakt.

De wedstrijd tegen de koploper! Maar nog belangrijker Be quick-Oostergo. Voor velen is deze wedstrijd speciaal genoeg. De ene zou de zwaarste straf vinden om ooit een Be Quick shirt aan te hebben, de andere heeft nog een aantal rekeningen open staan m.b.t. iets te harde duels. Bij Oostergo is dit de belangrijkste wedstrijd van het Jaar of het nu het 4de of het 1ste,2de of 8ste is hier moeten punten gepakt worden en faire tackels worden uitgedeeld.

Makkelijk zou dit niet worden, Be Quick 4 was tot nu toe terechte koploper en had thuis bij Oostergo terecht met 1-4 gewonnen. Maar deze avond was anders, dat voelde iedereen. Oostergo 2 gooide zoveel passie,strijd en vechtlust in deze wedstrijd. 2-4 Yeeees boys we gaan winnen, 3-4 kopjes erbij houden en werken voor elkaar Come on!

Be quick 4 deed een grandioos en niet reglementaire wissel.... een twaalfde man, alleen deze speelde in het neon geel,  met een fluit, en raakte de bal niet aan!

Eindsignaal 5-4.... Be Quick! Ongeloof,frustratie,vloekende spelers, lichte tranen, dicht klappende deuren was het resultaat van deze zware en oneerlijke wedstrijd. Hier leren we van jongens.... was de analyse van de coach. Een jonge speler gooide z'n voetbalschoen in z'n tas en mompelde iets over zijn coach. Toch besloot deze speler elke week na de wedstrijd en kantine zaken weer een goedkeurende sms naar z'n coach te sturen over de gespeelde wedstrijd! Zo bleek het gehele seizoen!

 

Een 4de plek... & wij staan boven Anjum!!!

 

22 Mei 15:45 Eindsignaal ODV2-Oostergo 2  2-2! had niet gehoeven maar who care's? we zijn 4de geworden en we staan boven Anjum en dat telt.

Bezweet werd de kleedbox opgezoch, high five's en lachende gezichten was het resultaat van 90 minuten zwoegen,zweten en scoren!

Snel douchen jongens Aleeee..., met gestommel word de deur van de box open gedaan, een jonge speler komt binnen met een dienblad vol Bier en een Cola tik!

Hij word met veel gejuich ontvangen waarna hij het eerst biertje uitreikt aan de hard werkende speler Wouda(peto?) Z'n goed old vriend Sven die nog in z'n voetbalkleren staat neemt vrolijk een biertje van hem aan! Hierna werd met de hele ploeg buiten in het mooie Wijnjewoude de competitie geavalueerd.

 

& de Coach riep ' Samen is niet alleen!

 

Na de gewonnen Ek finale in 88 waren de legandarische woorden '' jaha het is een goed stel hoor”

Die woorden passen bij dit elftal van Oostergo 2! Jonge jongens gemengd met good old guys formeren, elke zaterdag om half 3 en soms om half 1 het perfecte team voor resultaat,beleving en broederschap. Elke zaterdag werd er rijkhalzend uitgekeken naar de gras mat die het baken icoon was van onze sportieve vertoning. Gedroomd word er alvast over volgend seizoen....kunnen we kampioen worden? Sure we can !!!

Maar niet alleen, wij allen zullen dit met onze traingsarbeid,discussies over opstellingen,en tactieken moeten laten zien Samen met z'n allen is niet alleen!

Samen is niet alleen waren de laatste woorden die de eerder genoemde jonge speler(be quick 4) in z'n vaste smsje had staan naar z'n coach!

 

Donderdag en.....?

Sluiten wij dit geweldige mooie seizoen af met onze eigen spelers en zullen wij weder zingen '' wij staan boven Anjum''!

Is dit de laatste bijeenkomst dit seizoen? of hebben de spelers nog wat in peto voor de coache's? we wachten af!

 

Oostergo 2 is een goed stel! Cheers!

Oostergo E1 Kampioen !!
Uitslagen 27 mei t/m 1 juni

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/