VVO 2 – Waskemeer 3

Het affiche van zaterdag 20-11 was V.V. Oostergo 2 tegen Waskemeer 3 onder leiding van dhr. R. Hoekstra. De gehele selectie meldde zich om half 12 op sportpark "de Streng", op een enkeling na (10 minuten later…) met als reden "iene wyn". Helaas moesten de heren van "it Twadde" het dit keer wel zonder honderden toeschouwers doen en zonder hun harde kern. Toeschouwers werden door de huidige coronamaatregelen niet toegestaan.

It Twadde snakte naar de eerste drie punten. De laatste wedstrijden 2 wedstrijden werden er vier punten te weinig behaald. Met wel het betere spel maar helaas niet de volle mep aan punten. Dit heeft vooral te maken dat de bal niet in het net wil. Ja, het vangnet ipv. het doelnet. Vorige week werd er nog geoefend tegen FC Wok, deze werd met gemak verslagen door onder andere een hattrick van Jelle de Boer maar vandaag is het voor de competitie en moeten de drie punten worden gepakt!

De selectie was redelijk compleet op Hendrik en Jouke na. Door blessures moesten zij zich bij het eerste elftal voegen. Ook Gerlof moest toekijken vanaf de bank, hij heeft een scheurtje in de hamstring en moet voorlopig rustig aan doen. Ook zat Sjoerd Zijlstra bij de selectie. Na ruim een jaar afwezigheid ivm schouderblessure was hij weer fit genoeg om weer minuten te maken. Net als vorige week werd er gestart met de aanvallende 4-3-3 opstelling.

Nadat het tactisch plaatje was besproken waren de laatste woorden "Joed 3 punten!!!" Stipt half 1 gaf de arbiter het start signaal. Zoals de laatste weken zat de druk er meteen op. Direct in de aanval en dit resulteerde meteen in kleine kansjes. Maar in de 9e minuut werd er een aanval opgezet van de linkerkant en kreeg de spits Julius de bal in de 16, kapte daar zijn man uit en met een geplaatst schot wist hij de keeper te verschalken. 1-0 Oostergo. Lang konden ze er helaas niet van genieten want nog geen 5 minuten later was er een misverstand achterin en speelde Douwe K. de bal te kort op Romke. Hierdoor kwam de gretige nummer 9 van Waskemeer één op één met Jelmer te staan en deze mistte niet. 1-1. Zoals vaker het spelbeeld bij het tweede speelde zich alles op helft van de tegenstander af. Kleine kansjes kwamen er en de keeper werd bestookt met afstandschoten. Voor de rust kwam er nog een grote kans voor Julius, hij draaide knap weg van zijn tegenstander en schoot de bal op de paal. Na 45 minuten besloot Raymond dat het tijd was voor de thee.

Na de rust moest Coach Pieter noodgedwongen zijn spits Julius wisselen. Hij was leeg gespeeld en gaf aan tegen kramp aan te zitten. Hierdoor kwam de rentree voor Sjoerd Zijlstra en ook werd Jacob Dorhout gebracht. Na 4 weken roeien was ook hij weer op het vaste land en stond te trappelen om weer in de groene weide te mogen. Meteen werd Waskemeer weer achteruit gedrukt en na 5 minuten onderschepte Sjoerd de bal op het middenveld, hij zette en één-twee op met Willem en schoof de bal keurig in de hoek langs de keeper 2-1. Achterin werd niks weggegeven en Oostergo ging door met aanvallen. Enkele schoten werden er gelost op de keeper, alleen ze misten de kracht. Ook kwam Douwe K. een paar keer goed eruit en dit loonde zich tot enkele schoten vanaf de 16. Om toch de proberen de contributie niet op te schroeven wordt Douwe K. verzocht om de 4 zoek geraakte ballen proberen terug te vinden en weer in te leveren bij de coach. Om niet weer een ongelukkige tegengoal te krijgen werd Willem terug geroepen naar het middenveld. Oostergo was nog steeds de beter ploeg alleen betaalde het zich niet uit in goals. Hierdoor bleef Waskemeer geloof houden maar tot echte kansen leidde dit niet. In de laatste minuten van de wedstrijd stuurde Willem met een steekbal Pier-jan weg. Hij kwam alleen op de keeper af, probeerde de bal in de verre hoek te schuiven alleen ook hij trof het metaal. Nu was het zaak alles achterin dicht te houden en geen risico's te nemen. Één man was het hier echter niet mee eens en vetrok vanaf de "laatste man" positie om voorin zijn gram te halen. Ik zal geen namen noemen maar diegene (Romke Nutma) werd

toch vriendelijk verzocht door coach Pieter terug naar zijn positie te komen en hier te blijven. Volwassen werd het tot een goed einde gebracht en waren eindelijk de eerste 3 punten binnen! Dit resultaat werd grondig gevierd onder het genot van een "kistje" in de box.

Volgende week staat Be-Quick Dokkum op het programma, hopelijk zetten de mannen van het 2e de lijn door en worden ook hier 3 punten in de tas mee terug genomen.