VV Oostergo JO13 zet belangrijke stap richting het kampioenschap

Op zaterdag 4 december 2021, moest de goed presterende ploeg, van Tienstra en Portinga op bezoek bij concurrent CVO. De ploeg uit het Bild was tot op het bot gemotiveerd om het de jongens van VVO zo moeilijk mogelijk te maken. Dit omdat iedereen wist dat de belangen van deze wedstrijd groot waren. Natuurlijk waren ook de jongens van VVO scherp omdat ze wisten een belangrijke stap te kunnen zetten richting de titel in de 4e klasse. Uiteraard zijn er nog 2 speelronden te spelen, maar dit was de wedstrijd die zou bepalen wie als koploper de beslissende fase van de competitie in zou gaan. De wedstrijd begon om 10:00, dus de temperatuur was nog niet geweldig. Onder koude omstandigheden werd de wedstrijd begonnen. In de begin fase ging de wedstrijd op en neer. Het balbezit werd verdeeld en er werd goed gevoetbald, toch werd ''respect'' richting de goed gegroeide tegenstander getoond, waardoor Oostergo bepaalde fases in de 1e helft niet meer in handen had. Er werd veel karakter getoond en zo wist de ploeg uit Ee de bal uit het net te houden. Met een goed spelende nummer 10 van CVO werden ze een paar keer gevaarlijk. Maar door de ijzersterke achterhoede onder leiding van aanvoerder Harmen Nutma, geflankeerd door de back Job Wilman en Bauke Boersma, wisten de mannen het gevaar buiten de 16 te houden. Na 15 minuten moest de sterke Bert-Jan Portinga het veld verlaten met een bil blessure, hierdoor moesten meerdere wisselingen gedaan worden. Maar hierna stond het weer als een huis. Ook werd Rowan Tienstra gewisseld en nam Ryan van der Kant zijn plaats in. Tienstra had zich helemaal kapot gelopen en was toe aan een beetje rust. Zijn vervanger Ryan van der Kant liet de leiding zien waarom hij het veld moest betreden. Met meerdere goede acties en veel leveren van energie wist hij het de achterhoede van CVO meerdere keren moeilijk te maken. Uiteindelijk op 2 schoten na, werd door de tegenstander weinig kansen gecreëerd. Deze ballen werden makkelijk gevangen door onze goed keepende Jarno Frans Tjeerdsma, die vandaag tussen de palen stond omdat onze 1e keeper Jorick Wiersma geveld was door het corona virus. Tjeerdsma heeft in het verleden meerdere jaren gekeept en dit talent was hem gelukkig nog niet ontgaan. Oostergo speelde ondanks de druk van CVO hier toch goed onderuit en wist zelf ook kansen te creëren, doordat Jannard Sipma de spitsen Jorrit Wolters & Gerardus van de Beek de mannen geregeld in de diepte stuurde. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten, waardoor beide ploegen na 30 minuten met een 0-0 stand om thee gingen. Niemand weet wat er in de rust gemeld is door de leiding, maar de mannen kwamen als tijgers uit de rust. Dit was duidelijk terug te zien op het veld. Kort na de rust was het de goed spelende Jannard Sipma die met een geniale steekbal Jorrit Wolters 1 op 1 zette met de keeper van CVO. Ondanks dat Wolters het zwaar had in deze wedstrijd, liet hij zijn kwaliteit zien en schoot de bal koelbloedig in het net. Het mooiste moment van de wedstrijd volgt na het maken van de 0-1. Het complete elftal van VVO kwam bij elkaar om deze goal te vieren. Vervolgens was het Harmen Nutma die de mannen weer toe coachte en zette iedereen weer op scherp. Na deze goal had Oostergo de volle druk op CVO en waren er meerdere kansen op de 0-2, dit bleef helaas uit. Na een scherpte counter van CVO werd de bal voorgezet, waarna de sterk spelende Sander Cuperis de bal ongelukkig op zijn bovenbeen kreeg en de bal in eigen goal werkte. Hij moest wel ingrijpen, achter hem stond namelijk een aanvaller van CVO te wachten om de bal alsnog binnen te schieten. Complimenten voor Cuperis hoe hij vervolgens zijn mentale sterkte liet zien door scherp te blijven en de spits van de tegenstander de laatste 20 minuten geen meter te geven. Dit laat nogmaals zien dat de jongens duidelijk wisten wat er op het spel stond en hierna te handelen, erg volwassen van de nog jonge ploeg uit Ee. Oostergo wist dat ze deze wedstrijd moesten winnen om de mannen uit Vrouwenparochie achter zich te laten. Dit was dan ook duidelijk te zien toen Oostergo aan hun slot offensief begonnen. Er werd veel druk gezet op de tegenstander, die hier veel moeite mee hadden. In de 2e helft had CVO het voornamelijk lastig bij doeltrappen, dit doordat Sieds Keekstra het steeds slim vast zette door tussen de centrale verdediger en rechtsback in te staan waardoor hij de bal lijn er uit haalde. Hierdoor moest CVO de lange bal wel hanteren. Deze werd om het veld meerdere malen door Gerardus van de Beek meerdere malen opgepikt waardoor Oostergo weer gevaarlijk kon worden. Van de Beek moest immers noodgedwongen op de 6 positie spelen door het wegvallen van Portinga, maar vulde deze rol meer dan goed in. Meestal zijn spelers met de achternaam Van de Beek aanvallende middenvelders, maar Gerardus laat zien dat ze als verdedigende middenvelder ook geniaal zijn. Ondanks dat alle spelers geweldig waren was Van de Beek misschien wel de beste van het veld. Door dit slotoffensief creëerde Oostergo kans op kans en kon het bijna niet uitblijven dat de 1-2 ging vallen. Uiteindelijk 7 minuten voor tijd was het weer het power duo, Sipma en Wolters, die voor een doelpunt zorgden. Sipma gaf de bal aan Wolters die bal in de diepte, Wolters verzilverde deze kans en schoot de 1-2 binnen. Hierna ontstond er weer één grote vreugde bij de Oostergo aanhang, want ze wisten dat het einde van de wedstrijd nabij was. In deze fase van de wedstrijd kwam Poortinga het veld weer in, die immers in de 1e helft niet verder kon door een blessure. Hij had in tussentijd goed warm gelopen en gaf aan wel weer te kunnen spelen. Samen met zijn vleugel middenvelders Ryan van der Kant & Savannah Gjaltema wisten ze de spelers van CVO op grote afstand te houden van het Oostergo goal. 5 minuten na de 1-2 ontstond er een corner voor Oostergo. De leiding gaf duidelijk aan dat het middenveld niet mee naar voren moest om het achterin dicht te houden, veel spelers voor de goal waren er dus niet. Toch wist Jannard Sipma uit de corner wederom Jorrit Wolters te vinden die zijn hattrick verzilverde door de 1-3 binnen te schieten. Kort hierna kwam het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter uit het Bild. Er ontstond één grote vreugde van blijdschap bij iedereen van Oostergo, want zij wisten mede door deze belangrijke 3 punter dat dit een gigantische stap was richting het kampioenschap

Kampioenswedstrijd JO-13 zaterdag 18 december 10:3...