Verslag Wykels Hallum 1 - Oostergo 1

Wykels Hallum en Oostergo blijven steken op remise.

Zatermiddag stond de inhaalwedstrijd Wykels Hallum – Oostergo op het programma. Het team uit Ee ging voor het eerst op bezoek bij Wykels, getraind door Oane Westra. In het seizoen 2009/2010 toen trainer Westra nog bij Oostergo stage liep, speelde Oostergo ook al twee wedstrijden gelijk tegen de rood gelen uit Hallum. Dat op deze zonnige zaterdagmiddag eenzelfde stand werd bereikt had niemand van te voren verwacht.

Oostergo begon voortvarend. In de 1ste minuut van de wedstrijd was het Lars de Jong die de bal over links voor het doel bracht. Via een klutsbal was voor Lieuwe Sytsma een koud kunstje om de bal laag en geplaatst in de rechterhoek van de goal te schieten. 0-1. Oostergo domineerde met snel aanvallend spel en het was Martijn Jolink die in de 18e minuut een voorzet, van wederom Lars de Jong, in het dak van de goal schoot. 0-2. Wykels Hallum kreeg in het eerste half uur eigenlijk weinig kansen om te scoren. Na ruim een half uur spelen kon Arjen Hoekstra de wedstrijd op slot gooien. Een terecht gegeven penalty aan het team uit Ee werd echter te eenvoudig ingeschoten en gered door de keeper van de gasten. Deze misser van Oostergo was een boost voor de Wykels. Ze begonnen beter te voetballen en niet zonder resultaat. In de 38ste minuut werd de aansluitingstreffer gescoord. De bal kwam terug van de lat  en werd vervolgens ingekopt. 1-2

Wykels Hallum kwam goed uit de rust en was de bovenliggende ploeg. Keeper Eppie Weidenaar van Oostergo moest ingrijpen en duwde een speler van Wykels omver. Scheidsrechter Nijemcevic uit Leeuwarden wees resoluut naar de stip. Vervolgens nam hij ruim 20 seconden bedenktijd en gaf keeper Weidenaar alsnog een rode kaart. Zwaar gestraft noemt men dat dan.. Oostergo had geen reserve keeper op de bank en de goed spelende Arjen Hoekstra trok het shirt aan van keeper Weidenaar. De penalty werd simpel ingeschoten zodat de 2-2 op het scorebord kwam te staan. Willem Sikkema kwam in het team voor de geblesseerde Vincent Timmerman. Oostergo begon toen met 10 man beter te spelen en verdedigde de 2-2. In het resterende gedeelte kregen beide teams nog wel mogelijkheden maar wisten niet meer te scoren. Hoekstra maakte zijn slippertje in de eerste helft andermaal goed, door prima keeperswerk te verrichtten. Beide teams speelden de remise, die de laatste jaren al een begrip beginnen te worden in de onderlinge duels tussen beide rood gele teams.