Verslag VVI - Oostergo

Oostergo wint met prachtig voetbal

 

De ploeg uit Ee trad gisteren aan tegen de voetbalvereniging uit Idskenhuizen. Op voorhand een lastige tegenstander. Thuis werd met 0-7 verloren. Daarnaast werd de oefenmeester van Oostergo, J.S. Heida, deze week ontslagen. De laatste negen wedstrijden worden geleid door Harry Dijkstra. Hij is als interim-trainer aangesteld. Een gouden greep lijkt het te zijn. Oostergo speelde de beste wedstrijd van het seizoen, en pakte met een 1-4 een prachtige en verdienstelijke overwinning.

 

Aftasten

De eerste tien minuten waren de ploegen elkaar aan het aftasten. Het resulteerde in weinig kansen. Daarnaast werd er veel balverlies geleden door beide teams. Na vijftien minuten kreeg Oostergo meer greep op de wedstrijd. Goed positiespel en werklust leverden de eerste kansen op. In de twintigste minuut van de wedstrijd kreeg Arjen Hoekstra de bal aangespeeld in het strafschopgebied. Hij speelde zich goed vrij, maar werd getackeld door een verdediger. Een penalty als gevolg. Hoekstra legde zelf aan voor de strafschop. Zoals zo vaak blijken de strafschoppen van Hoekstra moeilijk te stoppen. Met een mooie bekeken trap werd de 0-1 binnen geschoten.

 

Hectisch slot in eerste helft

Met nog zo'n tien minuten te gaan in de eerste helft, was het nog steeds Oostergo die dicteerde. Inmiddels had ook VVI een paar kansen gehad, maar Eppie Weidenaar bewees weer eens dat hij een betrouwbare sluitpost is. Met twee katachtige reddingen hield hij Oostergo op een 0-1 voorsprong. Even later was het Lieuwe Bote Sytsma die in een onmogelijke positie de bal de bovenboek in joeg. Een geweldige goal, en niet minder belangrijk een 0-2 voorsprong. Echter toonde VVI veerkracht. Net voor de thee kreeg Halbe Mossel ongelukkig de bal tegen zijn hand. Strafschop voor VVI. De bal werd goed ingeschoten, maar Eppie Weidenaar wist de bal met een prachtige duik uit het doel te halen. Oostergo ging de rust in met 0-2.

 

VVI zet alles op alles

In de 55e minuut van de wedstrijd maakte VVI de aansluitingstreffer. Via een mooi aanval over de rechterkant werd de keeper van Oostergo verschalkt. Een hoogtepuntje voor VVI. De ploeg speelde onzorgvuldig en werd op alle fronten door de mannen uit Ee afgetroefd. Via veel schijven met prachtig positiespel was het Johannes Visser die Oostergo op 1-3 zette. Gerlof Leystra lanceerde de rechter middenvelder met een sublieme steekpass. Leystra mocht zelf ook nog een treffer bijschrijven. Hij schoot een bekeken voorzet beheerst binnen.

 

Ontlading

Alles viel zaterdag op zijn plaats. Na een onrustige tijd lijkt het weer goed te zitten. Met een sublieme wedstrijd in een zonovergoten Idskenhuizen werd VVI verdient verslagen. Halbe Mossel en Jaap Zijlstra waren heer een meester in de achterhoede. Daarnaast werd ook de slag op het middenveld gewonnen. Sjoerd Zijlstra en Arjen Hoekstra kregen veel ruimte en maakten hier optimaal gebruik van. Volgende week is Zeerobben de tegenstander. De mannen uit Harlingen zijn gewaarschuwd. Oostergo speelt thuis met in het achterhoofd een geweldige overwinning op VVI.

Met dank aan de leiding en spelers voor het verslag.

B. Sytsma

Uitslagen zaterdag 26 maart
Harry Dijkstra interim- trainer v.v. Oostergo

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/