Verslag Ternaard 1 - Oostergo 1

TERNAARD - Ook de tweede wedstrijd van dit seizoen kwam Ternaard weer niet tot scoren en verloor met 0 – 3 van Oostergo waardoor het op de laatste plaats blijft staan. Het was even voor half drie als pupil van de week Gerlof Dijkstra de wedstrijdbal aanbood aan scheidsrechter Korhorn uit Kloosterburen die hierna voor de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen. Echter het is Oostergo hierna dat de eerste gevaarlijke aanval mag opzetten waarbij Jaap Peter Zijlstra niets anders kan doen dan een hoekschop weg te geven voor Gerlof Leijstra echt gevaarlijk kon worden. De toegekende hoekschop in de 2e minuut levert niets op voor Oostergo.

Gaande weg wordt Ternaard sterker en moet Oostergo terug. Zo ook in de 6e minuut als Hotze Ferwerda alleen op keeper Eppie Weidenaar van Oostergo af gaat maar de bal pardoes in de handen van keeper Weidenaar schiet. In de 7e minuut is het Gosse Reinder Kingma die alleen door mag gaan en alleen voor keeper Weidenaar de bal naast het Oostergo doel schiet. Ja, dit zijn kansen die je moet benutten,want doe je het zelf niet, de tegenstander later wel. De opgezette aanvallen van Ternaard zijn prima, maar helaas de afwerking laat nog te wensen over. Zo krijgt Tjerk Meijer een prima mogelijkheid ,maar zijn schot gaat over het Oostergo doel. Na een half uur spelen in de eerste helft komt Oostergo beter in zijn spel en krijgt ook kansen. In de 32e min is er balverlies van Ternaard op het middenveld en Lieuwe Sijtsma hierna prima de bal voorbrengt op de in komende Gerlof Leistra die de bal naast schiet. In de 35e minuut is het Lars de Jong die kan uithalen mag, maar keeper Klaas Johan Hoekstra die keeper Mark Folbert verving, pareerde de inzet van Lars de Jong prima.

Zo begint Oostergo steeds meer aan te dringen en moet keeper Klaas Johan in de 39e minuut nog eens handelend optreden bij een inzet van Martijn Joling waarbij de bal net naast wordt getikt door keeper Klaas Johan Hoekstra. De toegekende hoekschop levert niets op voor Oostergo. Toch krijgt op slag van rust Ternaard nog enkele mogelijkheden. Eerst krijgt Jelmer de Hoop op rechts een kans, maar helaas is hij iets te bang om alleen voor keeper Weidenaar uit te halen,want nu is het keeper Weidenaar die op de bal duikt.Daarna is het Tjerk Meijer die prima kan uithalen,maar zijn inzet gaat via een Oostergo speler naast het doel. De hoekschop levert niets op voor Ternaard,zodat de rust in gaat met 0 – 0.

Na rust komt Wiebe Pieter Zijlstra in het veld voor Hotze Ferwerda en is het Ternaard dat het eerst gevaarlijkst wordt, maar Gosse Reinder Kingma wordt prima afgestopt in het strafschop gebied door de verdedigers van Oostergo. Maar in de 50e minuut is het Oostergo dat aan de leiding komt. Een snelle aanval over rechts is het Martijn Jolink die prima naar binnen komt en uithaalt waarbij de bal onder het lichaam van doelman Klaas Johan Hoekstra het doel in gaat en Oostergo op 0 – 1 komt. In de 52e minuut wisselt trainer Theo Alink Tjerk Meijer en brengt Marcel Bandstra voor hem in de ploeg. Diezelfde Marcel Bandstra geeft gelijk een prima dieptepass op Gosse Reinder Kingma die helemaal alleen over rechts kan door gaan en zelf had moeten inschieten,maar hij geeft de bal breed waarbij hij de bal pardoes in de voeten van een Oostergo verdediger schiet.

Wat Ternaard dus niet doet, scoren,doet Oostergo in de 55e minuut wel. Een voorzet vanaf rechts wordt weggestompt door keeper Klaas Johan voor de voeten van Oostergo speler Lieuwe Sijtsma die zich geen moment bedenkt en uithaalt en vrij simpel de 0 – 2 aantekent voor Oostergo. In de 58e minuut wordt het zelfs 0 – 3 waarbij Oostergo een hoekschop mag nemen waarbij keeper Klaas Johan Hoekstra de bal wil wegstompen maar helaas slaat hij de bal pardoes voor Oostergo speler Lars de Jong die de bal zo in het Ternaarder doel kan tikken en Oostergo op 0 – 3 brengt.

Oostergo krijgt hierna nog een paar prima kansen,maar mede door goed keeperswerk van Klaas Johan Hoekstra kan deze de schade beperkt houden. In de 78e minuut komt oud Oostergo speler Jacco de Jong onder groot applaus van zijn Oostergo supporters nog in het veld voor Hendrik Talsma, maar ook Jacco de Jong kan niets meer aan de stand veranderen. Zo verliest Ternaard ook zijn tweede wedstrijd en blijft het met 0 punten op de laatste plaats staan. Zou het de kansen beter benutten, dan verloopt zo`n wedstrijd toch anders. Niets ten kwade van Oostergo dat gezien de tweede helft verdiend won. Volgende week wacht de uit wedstrijd van sc Stiens voor Ternaard.

(C) Verslag: VV Ternaard