Verslag SDS 1 - Oostergo 1

 

Zeer matige wedstrijd van Oostergo tegen SDS.

Easterein,

 

Op een koude, winderige en regenachtige middag, was het de taak van Oostergo om deze "zes" punten wedstrijd in Easterein op haar conto bij te schrijven. Bij winst kon namelijk het team uit Ee eindelijk de rode lantaarn positie verlaten.  Het ontbrak deze middag echter aan inzet en beleving waardoor SDS de wedstrijd besliste op 6-2.

Na een half uur spelen was het de spits van SDS , Jelmer Posthumus, die met een loepzuivere hattrick Oostergo te kijk zette. SDS had zelfs de kans om op een 4-0 voorsprong te komen, maar een penalty werd gestopt door keeper Weidenaar. Voor rust was het de goed spelende aanvoerder  Halbe Mossel die namens Oostergo de aansluitingstreffer kon maken. Veel hielp het echter niet want ook SDS scoorde nogmaals zodat er met een 4-1 stand gerust werd.

In de 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Enkele seconden na de aftrap konden de spelers van SDS met kinderlijk gemak door de defensie van Oostergo heen lopen. In de 46ste minuut stond het scorebord op 5-1. Het team uit Ee liet de schouders zakken en oogde zeer matig in het spel. SDS geloofde het wel na deze stand en speelde rustig de bal rond. B-junior Geert Kroodsma , die s'morgens al een wedstrijd had gespeeld, kwam voor Oostergo nog in het veld, en kwam enkele malen gevaarlijk over de linker flank,  door leuke combinatie's met Simon Schreiber. Dit was eigenlijk het enige hoogtepunt voor het meegereisde Oostergo publiek. Gerlof Leystra scoorde nog een tweede treffer voor Oostergo maar ook SDS wist nog een doelpunt te maken zodat er een eindstand van 6-2 op het scorebord kwam te staan.  Na exact 90 minuten spelen blies,  de goed leidende, scheidsrechter H.J.  Hector voor het einde van de wedstrijd.  Oostergo zal zeer zeker uit een ander vaatje moeten tappen wil het de thuiswedstrijd van volgende week tegen Buitenpost met een goed resultaat beeindigen.

 

B. Sytsma

Uitslagen zaterdag 19 februari
Uitslagen zaterdag 12 en maandag 14 februari

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/