Verslag RWF - Oostergo 31-03-2012

Oostergo effectiever dan RWF

Onder leiding van coach Sjouke van der Meulen, trad Oostergo zaterdagmiddag aan tegen R.W.F. in Friese Palen. Aanvoerder Halbe Mossel (blessure) en spits Gerlof Leystra (schorsing) moesten namens Oostergo vandaag verstek laten gaan. Het veld was hard en droog en dat kwam niet ten goede aan het spel.

Oostergo kwam redelijk goed uit de startblokken, maar moest na enige minuten spelen, toezien dat de thuisploeg veelvuldig stoorde in de opbouw. Met een schot op de paal en de deklat waren de manschappen uit Ee gewaarschuwd. Na enkele wijzigingen in het elftal wist Martijn Jolink vlak voor rust de 0-1 te scoren. Met een mooie schuiver vanaf links verschalkte hij de keeper van RWF.

Na de rust kwam Oostergo wat beter in het spel en was het met name keeper Eppie Weidenaar van Oostergo die spectaculaire reddingen verrichte. Ook de verdediging van Oostergo leverde goed werk.  Door het straffe windje probeerde RWF druk op het Oostergo doel te zetten. Dit resulteerde in een groot aantal corners voor de thuisploeg. De gelijkmaker bleef echter uit. Halverwege de 2e helft pikte Lieuwe Bote Sytsma de bal op en liep door het centrum van de verdediging. Tussen twee verdedigers door werd de bal opzij gelegd. De mee opgekomen Johannes Visser wist hier wel raad mee en joeg de 0-2 in de touwen. Ook hierna gaf RWF het nog niet op en raakte nogmaals de bovenkant van de deklat. Willem Sikkema en Bert Loonstra kwamen nog in de ploeg voor Richard Prins en Jeffrey Miedema. In 83ste minuut een soortgelijke aanval door het centrum van RWF. Wederom was het Sytsma die de bal meenam en opzij legde voor Oostergo top scorer Arjen Hoekstra. Deze schoot strak de 0-3 binnen. Dat het geen fraai hoogstaand voetbal was vanmiddag,  was een ieder het mee eens. Coach van der Meulen van Oostergo gaf aan dat je “zakelijke” wedstrijden ook moet winnen, en daar was de ploeg uit Ee ruimschoots in geslaagd.