Verslag Ropta Boys 1 - Oostergo 1 , 15-10-2016

Oostergo pakt op overtuigende wijze eerste punten    

Dat Oostergo dit seizoen nog zonder punten was, bleek afgelopen zaterdagmiddag in Oosternijkerk totaal niet. Mentaal sterk, de juiste man op de juiste plaats, 100% inzet, dat waren de ingrediënten waarmee Oostergo op overtuigende wijze met 6-1 won van Ropta Boys.
Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Adema, lag het initiatief in het eerste kwartier van de wedstrijd bij Ropta Boys. Dit resulteerde in een aantal opgelegde kansen voor Ropta Boys, maar de spitsen uit Oosternijkerk hadden het vizier deze middag niet op scherp staan. Aan de andere kant was het de eerste de beste kans meteen raak. Na een goede actie aan de rechterkant van Lieuwe Sijtsma, bracht hij de bal bij de eerste paal. Daar kwam Lars de Jong goed voor de man en prikte met een subtiele beweging de bal in de verre hoek, buiten bereik van de keeper. Aan het juichen van de spelers kun je vaak zien hoe het is gesteld met het teamgevoel binnen het elftal. Oostergo trainer Klaas Haaijema hoeft zich daar echter geen zorgen over te maken. Er werd massaal gejuicht.
Dit was ook het moment dat Oostergo de wedstrijd naar zich toetrok, verdedigend stond Oostergo goed met een prima spelende Jeffrey Miedema in de hoofdrol. Kort na de 0-1 was het de lepe Julius de Jong die optimaal profiteerde van wanorde in de Ropta Boys verdediging en schoot de 0-2 binnen. Een luxe positie waarmee het vlaggenschip van Oostergo de rust in ging.

Na rust ging Ropta Boys op zoek naar de Anschlusstor en die kwam er ook in de 60ste minuut. Het leek weer een spannende wedstrijd te worden, maar Lars de Jong zorgde ervoor dat die spanning van korte duur was. Vanaf links speelde hij zijn directe tegenstander uit, sneed naar binnen en haalde verwoestend uit in de verre hoek. Vanaf dat moment was het alleen nog maar Oostergo wat de klok sloeg en kwam Ropta Boys er helemaal niet meer aan te pas. Julius de Jong was weer eens aan zijn tegenstander ontsnapt en wilde de bal over de uitgelopen keeper plaatsen. De keeper maakte hierbij hands buiten het zestien-metergebied en scheidsrechter Adema had maar 1 keus en toonde de rode kaart. Jammer voor deze sportieve derby, maar de keeper moest vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. De vrije trap die daarna door Jeffrey Miedema werd genomen, werd in eerste instantie nog gekeerd door de gelegenheidskeeper van Ropta Boys, maar spits Julius de Jong was er als de kippen bij en scoorde wederom. Trainer Haaijema besloot daarna de moegestreden Lars de Jong naar de kant te halen voor Martijn Jolink. Martijn is weer terug op het oude nest en betrad onder luid applaus van de meegereisde supporters het veld. In de laatste 10 minuten scoorde Oostergo nog 2 keer. Eerst was het Julius de Jong die de door zichzelf versierde penalty benutte en het slotakkoord was voor Martijn Jolink, die de verdediging veel te snel af was en keihard binnenschoot. Daarmee kwam de eindscore van 1-6 op het scorebord. Een terechte overwinning voor V.V. Oostergo, dat door de juiste mentaliteit (Gerjan Mossel was bijv. speciaal voor deze wedstrijd, teruggekomen van zijn vakantie-adres), de eerste 3 punten binnenhaalde. En gelet op het spel, zullen dat zeker niet de laatste zijn van dit seizoen.

Volgende week staat er eerst een bekerwedstrijd op het programma, thuis tegen wederom Ropta Boys.

 

Uitslagen zaterdag 22 oktober 2016
Wedstrijden op kunstgrasvelden

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/