Verslag Oostergo-Wykels Hallum 10-03-2012

Oostergo morst punten tegen Wykels

Op een prima bespeelbaar veld moest v.v. Oostergo vandaag aantreden tegen Wykels Hallum onder leiding van trainer Oane Westra. De statistieken logen er niet om. Maar liefst zes maal eindigden deze onderlinge duels in een gelijkspel. Zo ook deze zaterdag, maar daar zag het eerst niet naar uit.

In de eerste helft waren de beide teams aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten werd goed verdedigd en er kwamen amper mogelijkheden. Op slag van rust was het Martijn Jolink van Oostergo die met een mooie bal twee verdedigers en de keeper van Wykels Hallum te kijk zette. 1-0.

De tweede helft zou een ware voetbalthriller worden. Na 7 minuten voetballen was het Arjen Hoekstra die een vrije trap langs de muur van Wykels Hallum fraai binnenschoot. 2-0. Nog geen twee minuten later werd Lieuwe Sytsma onreglementair onderuit uitgehaald binnen de 16 meter lijn. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Het was wederom Hoekstra die deze strafshop feilloos links van de keeper binnenschoot. 3-0. Geen vuiltje aan de lucht zou men zeggen.. Met minder dan een half uur te gaan zou Oostergo hier geen moeite mee moeten hebben. Het was inmiddels in de 65ste minuut toen Eric Post van Wykels de 1-3 binnenshoot. Dit werd het keerpunt van de wedstrijd. Verdedigers Douwe Kroodsma en later ook Jeffrey Miedema kregen last van krampverschijnselen. Oostergo gooide in deze fase alles op de verdediging. Dimitri Timmerman en Gerlof Kooistra kwamen binnen de lijnen. Hoekstra die voorin zo goed speelde moest noodgedwongen naar de verdediging. Wykels Hallum zette druk en via spits Andre Polet werd de 2-3 gescoord. Met nog een kwartier voetbal op de klok, moest Oostergo alle zeilen bijzetten. De goed spelende Lars de Jong werd in de laatste fase van de wedstrijd geschopt en geduwd door een Wykels speler. Bij deze actie sloegen de stoppen door en schopte de Jong na. Hij moest met rood vertrekken. De waarneming hiervan is echter niet zichtbaar vastgesteld door de scheidsrechter, maar hij gaf toch rood op aangeven van de protesterende gasten. Wykels zette de schouders eronder en drukte Oostergo naar achteren, wat resulteerde in de 3-3 eindstand in  de 88ste minuut. Wederom ( zes keer eerder)delen beide teams de punten. Van te voren bekeken een mooie uitslag voor beide teams, maar Oostergo was het team dat de kater moest verwerken. Na de wedstrijd was het nog lang gezellig in de kantine met een optreden van keeper Weidenaar. Volgende week de “Kolkenderby” bij buurdorp Anjum.

Contract van der Meulen verlengd.
Selecties zaterdag 03-03-2012

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/