Verslag Oostergo - Trynwalden

Degradatie feit voor Oostergo

Zaterdag viel voor Oostergo de beslissing in het duel tegen Trynwalden. Het thuisduel werd met 2-3 verloren tegen de nummer drie uit de tweede klasse I.  Oostergo moest voor de winst gaan, een gelijkspel was vandaag  geen optie.

De thuisploeg begon met een aantal mooie aanvallen in het begin van de wedstrijd. Veel meer dan 10 minuten kon men hier niet van genieten, want Trynwalden nam het initiatief,  met snel en verzorgd voetbal. Het was goalie Eppie Weidenaar die een drietal tegengoals voorkwam door goed keeperswerk.  De gasten kwamen nog voor rust op 0-1 voorsprong.

In de 2e helft werd Johannes Meinsma, die niet in de wedstrijd zat, gewisseld voor Lieuwe Sytsma. Niet veel later schoot Johannes Visser de bal in de linkerhoek van de gasten 1-1. De versnelling die verwacht werd kwam er echter niet meer.  Trynwalden kreeg wederom mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen en deed dat ook. Eerst de 1-2 en niet veel later de 1-3. Trainer Harry Dijkstra bracht B-junior Lars de Jong voor Gerlof Leystra die vandaag weinig in het verhaal voorkwam.

In de laatste minuten van de wedstrijd was het Lars de Jong die op een strakke voorzet van Arjen Hoekstra de 2-3 op het scorebord zette. Oostergo geloofde er niet meer in en was moe gestreden. Het conditie verschil was duidelijk merkbaar tussen de beide teams.  Het was,  al met al, een bewogen seizoen, de promotie van vorig jaar,  veel spannende wedstrijden,  en veelal net niet winnen in belangrijke wedstrijden. Uiteraard mogen we trots zijn dat we als dorpsvereniging een jaar mee mochten draaien in deze klasse. Volgende week staat nog de uitwedstrijd tegen Kollum op het programma. De enige eer die voor Oostergo nog te behalen valt is om de rode lantaarn aan Kollum te schenken. Er zal dan gewonnen moeten worden. Met nog een weekje pittig trainen moet dat haalbaar zijn.