Verslag Oostergo- Rottevalle 01-09-2012

Oostergo met goed voetbal naar de winst

De start van de competitie. Afgelopen zaterdag een feit. Oostergo mocht thuis aantreden tegen Rottevalle. De ploeg uit Ee en omstreken was op voorhand favoriet volgens de statistici. Rottevalle pakte op één gelijkspel na nog nooit een punt in Ee.

Oostergo mist kansen
Een eerste helft met veel kansen voor het thuisteam. Toch bleef een goal uit. Oostergo combineerde de eerst helft prima via een sterk bezet middenveld. In de as speelden Halbe Mossel, Sjoerd Zijlstra en Jeffrey Miedema een prima wedstrijd. Zij wonnen de slag op het middenveld. Met goede passes stuurden zij meerdere malen spits Jolink op pad. Ook rechtshalf Johannes Visser en linkshalf Richard Prins kregen enkele prachtige steekballen toegespeeld.

Qua kansen had Oostergo de winst in de eerste helft al veilig kunnen stellen. Echter stond het vizier niet op scherp. Elke kans werd hopeloos om zee geholpen. Martijn Jolink kreeg als spits de meeste kansen. Hij speelde een uitstekende partij. Hij was goed aanspeelbaar en was aan de bal ijzersterk. Toch lukte het hem niet in de eerste helft te scoren.

In de twintigste minuut was het wel raak. Rottevalle opende tegen de verhouding in de score. Jelle Witteveen krulde een vrije trap fraai binnen. Keeper Jelmer Hoekstra had geen antwoord. Rottevalle speelde op dat moment niet eens zo slecht, maar echte kansen kregen ze niet. Oostergo kreeg het deksel op de neus. Zelf niet scoren? De tegenstander doet het dan vaak wel. Na de 0-1 waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Toch bleven de Jisters de bovenliggende partij. Met veel inzet en voorwaartse druk had Oostergo de tegenstander aardig in de tang. Echter bleef het voor de theepauze 0-1.

Veel doelpunten in de tweede helft
De tweede helft vielen er maar liefst vijf goals. Na een mooie aanval over meerdere schijven was het Jeffrey Miedema die op links de bal kreeg. Met en fijne voorzet belandde de bal bij Douwe Kroodsma, die als voorstopper goed mee naar voren was gekomen. Hij schoot de bal knap binnen vanuit de lucht. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Oostergo bleef de boventoon voeren en gelukkig schoot de ploeg nu wel met scherp. In de 65e minuut was het Johannes Visser die Oostergo op voorsprong zette. Hij werkte een steekpass van Halbe Mossel prima af.

Na de 2-1 bleef het even stil. Toch werd er een kwartier voor tijd opnieuw gescoord. Wederom een doelpunt voor de thuisploeg. Martijn Jolink bekroonde een sterke wedstrijd met een fraai doelpunt. Willem Sikkema die een verdienstelijke invalbeurt maakte mocht ook meedelen in de feestvreugde. Hij tekende voor de 4-1. Een uitstekende bal van Jolink werd door Willem opgepikt. Vanaf eigen helft sprintte hij op de keeper van Rottevalle af. Hij bleef uiterst koel en tikte beheerst binnen.

Het laatste wapenfeit was voor Rottevalle. Onzorgvuldig uitverdedigen van de Jisters werd noodlottig. Jelle Witteven schoot de 4-2 binnen. De verdediging onder leiding van Jaap Zijlsta was oppermachtig. Hij kreeg overigens prima assistentie van Douwe Kroodsma, Romke Nutma en Johannes Meinsma. Laatstgenoemde was oersterk. Verdedigend stond hij als een huis. Daarnaast had hij veel goede voorwaartse passes.

Dokkum de volgende tegenstander
Volgende week treft Oostergo een sterk Dokkum. Zij wonnen hun eerste wedstrijd uit bij Rijperkerk met 0-2. Oostergo speelde in hun geliefde 4-4-2 opstelling. De mannen speelden een uitstekende partij. Veel inzet en mooi combinatievoetbal geven hoop voor de wedstrijd tegen en in Dokkum.

Één zwaluw maakt nog geen zomer. Dit moeten de mannen van Oostergo goed in hun achterhoofd houden. Halen ze hetzelfde niveau als afgelopen zaterdag? Dan gaan de Oostergo’ers nog veel punten pakken. Met veel inzet, strijd en positief thuispubliek zijn alle ingrediënten aanwezig om er een sterk seizoen van te maken!

 

Uitslagen zaterdag 8 september
Uitslagen bekerwedstrijden 28 augustus t/m 4 septe...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/