Verslag Oostergo 2- Birdaard 2 15-09-2012

It twadde

Coach Kok had in het plaatselijke bejaardenhuis een nieuwe klok op gedaan die als symbolische “te laat” straf  deze week werd overhandigd aan Hendrik Dijkstra.
Lachend nam de jonge speler deze aan waarna rustig de shirt’s werden uitgedeeld.

Een kwartier eerder was ik met levensgevaarlijke stuurmanskrachten in de auto met het nummer Major Lazer : “get free” naar mijn sportpark gesneld. Een ding flitste door mijn hoofd tijdens het nummer... drie punten!

Met rode letters was op een A3 papier de opstelling getekend, schitterende oogjes schoten over het papier op zoek naar hun naam. 2 namen ontbraken, Johannes Braaksma was met zijn vriendin op welverdiende vakantie. Atze F de Boer miste centraal achter in de verdediging. Atze heeft aangegeven (tijdelijk?) te stoppen. Ongenoegen gaf dit echter niet. Atze heeft als voorbeeld voor menig speler van Oostergo zijn paadje aardig schoongemaakt. Tevens heeft hij laten zien dat hij beschikt over goede voetbal kwaliteiten en ontzettend veel doorzettingsvermogen, chapeau !

Birdaard 2 op het programma heren, lastige ploeg... weten we nog van vorig seizoen. Spelers werden bewust gemaakt van hun trainingsuren die nauwkeurig worden bijgehouden door, Sir J Miedema. Geattendeerd werd op meer inzet en beleving wat begint op de dinsdag en donderdag avond.

Tape vloeide rijkelijk, de geur van zachte mint was ruikbaar in de box, voetbalhumor was aanwezig en het belangrijkste? De spanning voor 12:30 uur Ik? Ik genoot optimaal, wat een gevoel, wat een genot, wat een prachtig stel is Oostergo twa.

Rust jongens, Dimi wees wakker, Janco verdeel het, Andre mee verdedigen, Rom wees positief en hou je stil, probeer te coachen jongens.. waren de laatste punten die mee werden gegeven. 12:30 uur. Scheidsrechter R.Hoekstra floot voor het begin.
Elke voetballer weet, de eerste minuten zijn belangrijk om door te komen, het gevoel te tasten en je eigen plek te vinden. Deze waren goed en fel. Vanaf de zijkant waren de positieve klanken van Coach Kok te horen die vol enthousiasme elke week coacht, en wat later bleek vandaag niet zonder resultaat.

Oostergo combineerde er lustig op los, hield goed balbezit en creëerde veel en goede kansen.
Het kon dan ook niet uit blijven of Oostergo nam brutaal de leiding. Ik zeg brutaal, dit heeft alles te maken met de jonge ploeg van Oostergo 2 waar de gemiddelde leeftijd rond de 19 a 20  zal liggen. Dat is brutaal, Oostergo ging door en zette alles op alles om de voorsprong uit te breiden. In de 2de helft liet vandaag opa Pieter Wouda zien dat hij ondanks zijn leeftijd nog erg scherp is. Hij gaf zijn visitekaartje weer af met twee goals in een helft. Tita tovenaar Andre Haaksma had eerder laten zien dat een assist mooier is met de hak en bekroonde een uitstekende wedstrijd met een goal. Dimitri was wakker hoor, en goed. Hij scoorde vandaag 2 keer voor Oostergo twa waarmee hij laat zien dat hij voor veel gevaar kan zorgen. Janco had vandaag een centrale rol waarmee hij vandaag ook veel verdedigende taken moest verzorgen en dit voortreffelijk deed. Ook hij bekroonde een goed afstand schot in tweede instantie met een goal. De laatste werd gemaakt uit een standaard situatie door de laatste man Romke. Overigens was hierbij opmerkelijk dat Pieter Wouda deze vrije trap zomaar afstond aan Romke. Speelt hier wat?

Eind uitslag 7-1 Oostergo twa. Complimenten van de coach waren er voor de gehele verdediging die vandaag vrijwel niks weg gaf, het middenveld die het spel goed verdeelde en de aanvallers die erg scherp oogden vandaag. Drie mooie punten in een weg die zal moeten leiden tot de eerste vijf van de competitie. De toon is gezet en positief kan worden uitgekeken naar de wedstrijd van zaterdag.

Het is een mooi stel, Oostergo twa

Uitslagen zaterdag 22 september
Oostergo 3 pakt winst in derby tegen Be Quick Dokk...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/