Verslag Oostergo 1 - Zeerobben 1

Oostergo neemt afscheid van rode lantaarn positie.

Of het definitief zal zijn.. kan niemand zeggen,  maar v.v. Oostergo uit Ee is er dit weekend in geslaagd de laatste positie in de 2e klasse I door te geven aan de concurrentie. Op een kurkdroog vlak veld, werd Zeerobben uit Harlingen verslagen met maar liefst 4-1.

Trainer Harry Dijkstra van Oostergo kon beschikken over een fitte en gedreven selectie. Scheidsrechter H. Loovers uit Hoogezand floot om exact half 3 voor het begin van de wedstrijd. In  het eerste kwartier  van de wedstrijd waren er veelvuldig aanvallen van Oostergo op de helft van Zeerobben. Nummer 9, Martijn Jolink had voor rust diverse mogelijkheden om de thuisploeg op een verdiende voorsprong te zetten, maar kon het net niet vinden. De voetbalwet schijnt overal gelijk te zijn, want het waren de gasten die in de 16e minuut met een mooi schot in de kruising de 0-1 aantekenden. Het team uit Ee stroopte de mouwen op en ging door met het spel waar ze tot dusver goed in waren. Na 30 minuten spelen was het Johannes Visser die met een laag schot buiten de zestien de bal in de linkerhoek schoot 1-1. Op slag van rust een corner voor Oostergo vanaf de linkerkant. De vrijstaande spits Gerlof Leystra kopte de bal fraai in het doel van de gasten. De keeper van Zeerobben kon de bal nog enigzins beroeren. Bij deze actie stond de, punctueel goed leidende,  scheidsrechter bij de achterlijn opgesteld, en zag dat de bal de doellijn een halve meter gepasseerd was. Hij wees resoluut naar de middenstip, tot vreugde van het Oostergo elftal. 2-1. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

De tweede helft begon iets rommelig , en de gasten probeerden vaak met hoge ballen de Oostergo defensie te verassen. De meeste ballen gingen of hoog over, of verdwenen naast de palen van Weidenaar. Oostergo koesterde de voorsprong maar voetbalde daarbij iets te defensief,  waardoor het aanvallende spel wat kwam te verzwakken. Na een kwartier in de 2e helft kwam Simon Schreiber in het veld, die de laatse weken kampte met een enkelblessure. Doordat Zeerobben meer risico moest nemen om de gelijkmaker te forceren kwamen de Oostergo spitsen Leystra en Jolink af en toe gevaarlijk door het midden. Middenvelder Arjen Hoekstra zorgde voor de scherpe ballen. Martijn Jolink maakte aan de dromen van Zeerobben een einde in de 75ste minuut, door de bal in het net van de gasten te schieten. 3-1. Voor het publiek van Oostergo een verademing. Net voor het einde van de wedstrijd besliste Gerlof Leystra de wedstrijd definitief met zijn tweede goal van vandaag. Het scorebord stond net als vorige week op een riante 4-1 voorsprong. In de wandelgangen wordt al gesproken over het "Harry" effect en Oostergo zit weer in de lift. Met deze welverdiende uitslag werd vanmiddag afscheid genomen van de zo gehate rode lantaarn positie, en klom de ploeg uit Ee twee plaatsen naar boven.  Met nog 7 wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk in deze klasse,  mede omdat het "rechter" rijtje onderling zeer dicht bijelkaar staat.