Verslag Oostergo 1 - 'T Fean 58 1

 

Oostergo maakt het zichzelf moeilijk tegen 't Fean 58

Ee,

Zaterdagmiddag om 14.00 uur trapten beide verenigingen af voor de wedstrijd in de onderste regionen van de tweede klasse I. Oostergo en 't Fean  begonnen  iets eerder aan de wedstrijd vanwege verplichtingen van keeper Weidenaar.  Dat juist hij,  een hoofdrol ging spelen in deze wedstrijd  kon niemand vooraf bedenken.

Beide teams tastten elkaar af in de eerste minuten van de wedstrijd. In de 10e minuut van de wedstrijd was er een uiterst vreemde situatie in het doelgebied van goalie Eppie Weidenaar. Deze dacht  dat Oostergo grensrechter de Jong een doeltrap had toegekend na een voorzet van t'Fean. Dit bleek echter niet zo te zijn. Een attente speler van 't Fean wist wel raad met de bal toen Weidenaar de bal op de hoek van zijn doelgebied legde en trapte de bal in de goal. Scheidsrechter Dreves junior wees resoluut naar de middenstip. 0-1. Nog geen 10 minuten later kon Johannes Meinsma vertrekken met een rode kaart na een charge op een speler van 't Fean. Deze twee momenten waren de nekslag voor het team van Jan Sietse Heida. 'T Fean wachtte geduldig op de Oostergo aanvallen om vervolgens met snelle counters orde op zaken te stellen. Het communiceren ging de thuisspelers niet goed af vanmiddag. De 0-2 lag er dan ook snel in, na een mooie aanval van 'T Fean. Niet veel later de 0-3 , waarbij keeper Weidenaar aangaf dat de bal via een voorzet al achter de achterlijn was geweest. De eerlijke Oostergo grensrechter vlagde niet , tot ontsteltenis van de Oostergo goalie. Vanaf dit moment begon Oostergo tegen zich zelf te voetballen en keken ze voor rust nog tegen een 0-4 achterstand aan.

Na de rust een gelaten Oostergo dat voorzichtig probeerde de draad weer op te pakken. Ook deze draad werd niet gevonden want door slecht uit verdedigen was het 'T Fean dat de stand op 0-5 zette. Het werd ijzig stil op sportpark "De Streng" op deze zonnige middag. De verwachtingen waren goed na de winst van vorige week. De gasten geloofden het wel en lieten Oostergo in de staart van de wedstrijd nog enkele malen doorkomen. Simon Schreiber wist de eer nog te redden door een fraai ingeschoten bal achter keeper van der Meer te plaatsen. 1-5. Met deze uitslag blijft Oostergo op de laatste plaats staan in de 2e klasse I,  en zal het moeten proberen de draad weer op te pakken. Vooruit kijken is daarbij de enige oplossing en deze dag zo snel mogelijk vergeten.

 

B. Sytsma

Uitslagen zaterdag 19 maart
Uitslagen zaterdag 12 maart

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/