Verslag Oostergo 1 - Minnertsgea1 06-04-2013

Oostergo verliest van Minnertsgea

Op een zonovergoten sportpark “de Streng” in Ee namen beide ploegen het tegen elkaar op in de derde klasse B. Een klasse waarin Oostergo het dit seizoen moeilijk en zwaar heeft. Na de wedstrijd van vanmiddag is het bijna onmogelijk om in deze klasse te blijven acteren.
Coach Miedema moest het vanmiddag doen zonder de spelers Sjoerd Zijlstra (blessure), Martijn Jolink (ziek) en Halbe Mossel (schorsing)

In de eerste helft waren beide teams gelijkwaardig in hun spel. Echte kansen werden niet gecreëerd. En net als vorige week ging Oostergo met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft was Minnertsgea de snellere ploeg. Al vlak na rust werd de verdediging van Oostergo verrast door een vlotte aanval en was keeper Gerard Pel kansloos. 0-1. Na 60 minuten voetbal was ook de 0-2 een feit door een bijna identieke situatie. Namens Oostergo kreeg Lars de Jong de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken op een mooie pass van Lieuwe Sijtsma, maar deze was voor de keeper van de gasten. Minnertsgea liet zich echter niet van de wijs brengen en maakte een kwartier voor tijd de verdiende 0-3. In blessure tijd was het Johannes Visser van Oostergo, die bediend werd door Jaap Zijlstra, en laag de eretreffer in het doel schoot, 1-3.
De inzet van het team uit Ee is er wel, maar het lukt allemaal net niet. Het nog jonge team zal zijn pijlen op de toekomst moeten richten en kan mentaal en fysiek alleen nog maar groeien. Dinsdagavond staan de beide teams weer tegenover elkaar, dan in Minnertsgea.

Na de wedstrijd was het onder muzikale begeleiding van Rintje Kas gezellig in kantine “oan e line”. De voetbalvereniging heeft de kantine een make over gegeven door het aanschaffen van compleet nieuw meubilair. Mogelijk gemaakt door de supp.vereniging, vriendenclub en bestuur v.v. Oostergo.

 

Programma 8 t/m 17 april
Uitslagen 4 en 6 april en programma 8 en 9 april

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/