Verslag Oostergo 1 - Minnertsgea 1

Laatste minuut nekt Oostergo

Op een droge, maar gure april avond moest het team van Harry Dijkstra de inhaalwedstrijd tegen Minnertsgea spelen. Een zes punten duel in de staart van de 2e klasse I. Oostergo wist dat het moest winnen om die vervelende laatste plek door te geven.

Het team uit Ee begon goed. Met aanvallend voetbal, geholpen door de straffe wind, kreeg de thuisploeg in het eerste gedeelte van de 1e helft de betere kansen.  Martijn Jolink verzilverde in de 5e minuut één van deze kansen en de 1-0 prijkte op het scorebord. Ook Leystra en Hoekstra kregen nog mogelijkheden.  Daarna was het Minnertsgea die beter gingen voetballen en kreeg ook nog enkele kansen op de 1-1. In de rust een traktatie op het veld. Melodia Oranje speelde voor de supporters mooie muziek. Met applaus werden ze bedankt !

In de tweede helft een zwak Oostergo, dat maar moeilijk de bal uit de verdediging kon krijgen. Minnertsgea daarentegen voerde de druk op door met lange ballen naar voren te spelen. In de 59ste minuut was het raak en scoorden ze de 1-1. De beste kans van Oostergo,  en eigenlijk de enige,  was voor aanvoerder Halbe Mossel die vanaf de zijkant maar rakelings langs de keeper van Minnerstgea schoot.  Beide teams speelden voor de winst en de spanning was te snijden. De ass.scheidsrechter van de gasten deed er alles aan om zijn ploeg te laten winnen. Maar liefst , een drie tal,  honderd procent corners wuifde hij weg en toverde hij om tot een doeltrap. De veel te veraf fluitende Adema, trapte hierin en snapte de bedoelingen niet van deze meneer. Oostergo trok echter aan het kortste eind, omdat in de laatste minuut van de wedstrijd Minnertsgea de eindstand op 1-2 bepaalde. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Met nog enkele wedstrijden voor de boeg,  zijn er nog kansen op lijfsbehoud, maar lastig wordt het zeker.