Verslag Oostergo 1 - Hardegarijp 1

Oostergo start de competitie met winst

Tegen een achterstand aankijken met tien man. Het leek een moeilijke opgave te worden  voor Vv Oostergo. Met goed combinatiespel en veel inzet bleven de punten toch nog in Ee. Bij een 1-2 achterstand was het Arjen Hoekstra die de gelijkmaker produceerde. Een wonderschoon doelpunt. Met veel gevoel werd de bal in de kruising geplaatst. Even later maakte Gerlof Leijstra de winnende treffer. Uit een vrije trap kreeg Leijstra uit de kluts de bal. Hij aarzelde niet, en schoot gedecideerd raak. 

Oostergo vergeet uit te lopen
De ploeg uit Ee speelde de eerste helft behoorlijk. Mooie combinaties leverden veel kansen op. Na een half uur was het Johannes Visser die de 1-0 raak schoot. Een combinatie tussen Visser en Arjen Hoekstra mislukte enigszins, maar Visser kreeg toch nog de bal. Zoals wel vaker schiet hij met scherp. Van zo’n zestien meter afstand werd de keeper met een hard schot gepasseerd. Hardegarijp hanteerde vooral de lange bal. Dit ging meestal over de linkerkant. Uiteindelijk kregen ze twee goede kopkansen, maar deze werden niet benut. Oostergo kreeg daarentegen meerdere kansen om uit te lopen. Zowel Martijn Jolink als Lieuwe Sytsma kregen enkele mogelijkheden, maar zij schoten naast of vonden de keeper op hun weg. Dit was ook het lot van een prachtige volley die Atze de Boer afvuurde. Hij trapte een bal met links vanuit de lucht krachtig richting de goal. Helaas ging de bal net naast.

Rode kaart
In het begin van de tweede helft meteen spektakel. Lars de Jong was overigens in het veld gekomen voor Martijn Jolink. Hierdoor schoof Johannes Visser door naar de spitspositie en nam Lars de linkshalf positie van Visser in. Na tien minuten kreeg de spits van Hardegarijp een lopende bal in het strafschopgebied van Vv Oostergo. Jaap Zijlstra, centrale verdediger, probeerde hem te beletten van zijn scoringspositie. Echter raakte hij de spits op zijn heup en bracht hem ten val. Een ongelukkige overtreding. De scheidsrechter aarzelde niet en gaf Hardegarijp een penalty. Daarnaast kreeg de verdediger ook nog eens de rode kaart. Gezien de regelgeving juist, maar geel had absoluut niet misstaan. De aanvoerder van Hardegarijp wist wel raad met dit buitenkansje. Hij schoot beheerst binnen.

Hardegarijp pakt de leiding
Nog geen tien minuten later werd het nog erger voor de ploeg uit Ee en omstreken. Eppie Weidenaar maakte een dieptepass op de voorhoede van de uitploeg onschadelijk, maar de bal werd rond de middellijn alsnog opgevangen door de tegenstander. De keeper van Oostergo liep nog snel terug naar zijn goal, maar het schot van zo’n 30 meter was onhoudbaar. Een prima doelpunt. Gezien het veldspel een onterechte tussenstand. Met tien man was Oostergo nog steeds heer en meester. Het middenveld was in handen van de thuisploeg. Arjen Hoekstra kreeg veel ruimte en werd dan ook veelvuldig aangespeeld. Hij verdeelde het spel goed en daardoor kwam Oostergo er nog vaak gevaarlijk uit.

Oostergo slaat terug en pakt drie punten
Met nog zo’n twintig minuten te gaan probeerde Oostergo van alles om zich terug te knokken. Lieuwe Sytsma werd vervangen door Vincent Timmerman en in de slotfase kwam ook Richard Prins nog in het veld voor verdediger Johannes Meinsma. De mooiste goal kwam op naam van Arjen Hoekstra. Hij werd rond de zestien meter aangespeeld en speelde zich prachtig vrij. Wat hij daarna deed was nog veel fraaier. Met een schitterende krul plaatste hij de bal in de kruising. Fantastisch! Nog vijftien minuten te gaan en Oostergo ging vol voor de winst. Vincent Timmerman speelde zich met een prima rush vrij, maar werd door de tegenstander neergehaald. Een vrije trap. Arjen Hoekstra speelde Johannes Visser aan en hij probeerde de bal op de goal te krijgen. Dit lukte niet. De bal kwam terecht bij de spits van Oostergo, Gerlof Leijstra. Hij tikte de bal binnen en bezorgde Oostergo de winst. Een prachtige middag voor de mannen uit Ee. Volgende week is Ternaard de tegenstander. Oostergo speelt dan hun eerste uitwedstrijd.
 

Wedstrijdprogramma B junioren en D pupillen bekend...
Wedstrijdprogramma's senioren bekend

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/