Verslag Oostergo 1 - Buitenpost 1

Oostergo erkent meerdere in Buitenpost

 

Vanmiddag stond de kop/staart wedstrijd Oostergo - Buitenpost op het programma. Trainer Douma van Buitenpost moest het opnemen tegen zijn succesvolle team van vorig seizoen. Oostergo kon vandaag niet beschikken over aanvoerder Halbe Mossel , die een schorsing uitzat. Edwin Leffring en Jaap Zijlstra kampten met een blessure.

Het was Ruben Boekhout van de gasten die in 3e minuut van de wedstrijd het eerste schot op de kruising plaatste van keeper Weidenaar. De enige echte mogelijkheid van Oostergo was in de 9e minuut toen Simon Schreiber de bal klaar lag voor Martijn Jolink, die het vizier niet op scherp had vandaag. Buitenpost kwam in de 14e en 18e minuut op een 0-2 voorsprong door twee geplaatste corners. Ronnes Bloembergen en Rinze Schootstra scoorden.  De verdediging van Oostergo was niet bij machte om beide corners weg te werken. Net voor rust een schoonheidsfoutje van scheidsrechter Smedes die een 100 procent corner van Oostergo omtoverde tot een doeltrap van de gasten. Buitenpost schakelde snel om en spits Dorin Berisha liep alleen op de uitkomende Weidenaar af. Met een geplaatst schot verdween de bal laag in de rechterhoek. 0-3. Voor Berisha een mijlpaal, want dit was zijn 100ste goal. Voetballend gezien speelde Oostergo niet eens onaardig in de 1e helft maar echte mogelijkheden bleven uit.

In de tweede helft kwamen Lars de Jong en Douwe Kroodsma voor Johannes Visser en Gerlof Leystra in het veld. Buitenpost speelde de bal beheerst in de opbouw en Oostergo kwam eigenlijk niet meer in het verhaal voor. Het was wederom spits Berisha van de gasten die in de 74ste minuut de teller op 0-4 zette. Als afsluiter nog een fraaie goal van Jan Oppedijk die de eindstand op 0-5 bepaalde.

Oostergo moest vandaag de meerdere erkennen in een goed spelende koploper. Wat de wedstrijd sierde was de sportiviteit onder de beide teams. Smedes kon vandaag de kaarten op zak houden. Oostergo zal de rug weer moeten rechten want volgende week staat de thuisderby tegen Be Quick op het programma.

Pupil van de week was Jelle de Boer en de wedstrijdbal werd aangeboden door de supportersvereniging van Oostergo.

 

Verslag: B. Sytsma

Uitslagen zaterdag 26 februari
Indeling en programma voorjaarscompetitie D1, E1, ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/