Verslag Oostergo 1 - Anjum 1

Oostergo heeft weinig moeite met Anjum in “Kolkenderby”

Het was ruim 7 jaar geleden dat beide ploegen elkaar troffen in deze echte competitie streek derby. Ook wel de Kolkenderby genoemd, naar het verbindingsgebied tussen Anjum en Ee. Interim coach Jos Miedema van Oostergo kon nagenoeg beschikken over een fitte selectie. Fysiotherapeut Allart Pol uit Buitenpost was vandaag gastverzorger bij v.v. Oostergo. Enkele spelers werden voor de wedstrijd door hem behandeld.

In de 1ste helft nam Oostergo vlot het initiatief. De bal lag in de 4e minuut van de wedstrijd al op 11 meter door een overtreding net binnen of buiten het 16 meter gebied. Scheidsrechter Jongeling lag hem alsnog op de stip. Penalty killer Arjen Hoekstra schoot de 1-0 voor Oostergo binnen. Na twintig minuten voetbal de mooiste aanval van de wedstrijd. Hoekstra en Johannes Visser deden het voorbereidende werk, waarna Gerlof Leystra de bal bij Martijn Jolink bezorgde die de 2-0 op het scorebord zette. Na een half uur spelen een mooi afstandschot van Gerlof Leystra die achter de keeper van Anjum in het net verdween. 3-0. Sjoerd Zijlstra probeerde in de 40ste minuut hetzelfde en niet zonder succes, want ook deze bal verdween in de goal van de gasten. Scheidrechter Jongeling vond het echter wat te snel gaan en keurde deze zuiver terechte goal af vanwege hinderen van de keeper. De keeper werd inderdaad gehinderd, maar dit was door een eigen speler, want er was geen Oostergo speler in de buurt. Elk mens maakt soms wel eens fouten moet je dan maar weer denken..

Na de rust wederom een afstandschot van Leystra die iets van richting veranderde en  in het dak van de goal verdween. 4-0. Lars de Jong was de tweede helft binnen de lijnen gekomen voor Richard Prins en zou later nog een belangrijke rol vervullen. Hij maakte d.m.v. twee uiterst fraaie kopballen de laatste Oostergo doelpunten. Anjum kreeg nog wel enkele mogelijkheden in de tweede helft, maar door goed keeperswerk van Eppie Weidenaar wisten de gasten maar 1 goal te scoren. De eer was daarmee gered. Einduitslag 6-1.  De scheidsrechter gaf in totaal 5 gele kaarten , twee voor Oostergo en drie voor Anjum. Hij had het ook bij twee kunnen laten omdat de wedstrijd sportief verliep. Anjum speler Anne Zijlstra toonde zich na de wedstrijd een sportieve verliezer. Hij gaf toe dat Anjum vandaag niet bij machte was om Oostergo bij te houden. Volgende week staat de inhaal uit-wedstrijd tegen Wykels Hallum op het programma.

B. Sytsma

Uitslagen zaterdag 22 oktober
Selecties zaterdag 15/10/11

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/