Verslag Kollum - Oostergo 14-05

 

Veel doelpunten bij Kollum - Oostergo

 

Oostergo moest haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen spelen tegen het eveneens laag geklasseerde Kollum. Voor Kollum was alleen winst belangrijk en dan moest ook Zeerobben verliezen om nacompetitie af te dwingen. Voor Oostergo stond niets meer op het spel en kon vrijuit voetballen.

Trainer Harry Dijkstra moest het vandaag zonder keeper Weidenaar doen. Zijn vervanger was Gerard Pel. Kollum begon uiterst effectief en gedreven aan de wedstrijd. De thuisploeg zat bovenop de duels en hanteerde veel hoge ballen die de zestien van Oostergo in geschoten werden.  En niet zonder succes want in de 6e minuut scoorde Pijnacker de 1-0 voor Kollum.  In 10e minuut scoorde Kollum de tweede goal , maar ditmaal aan hun eigen zijde. De grensrechter had buitenspel geconstateerd, maar de goed leidende scheidsrechter Hector trapte hier niet in. 1-1. Kollum raakte niet van slag en bleef hetzelfde spel spelen. Voor rust kwam de teller maar liefst op 5-1 te staan door een eigen goal van Gerrit Kooistra en doelpunten van Marinus Hoekstra en twee van Alex van der Veen.

Na de rust dacht de neutrale supporter dat het huzarenstukje van Kollum een vervolg zou krijgen, maar niets bleek minder waar. Oostergo begon goed te voetballen en liet bij vlagen Kollum alle hoeken van het veld zien, door goed positiespel. Binnen een kwartier scoorden Martijn Jolink en Gerlof Leystra zodat de stand op 3-5 kwam te staan. Johannes Visser en Lieuwe Sytsma misten twee goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. De zenuwen waren zichtbaar bij de Kollummer bank en spelers, mede omdat verslaggever Anton van der Meer van RTV Nof een 1-0 voorsprong doorgaf in het voordeel van Zeerobben. Later werd deze stand 1-1.  De thuisploeg wisselde een speler en kreeg in het laatste gedeelte van de wedstrijd meer vat op de wedstrijd. Lars de Jong kwam nog in het team voor Gerlof Leystra. In de laatste minuut bepaalde Pijnacker de eindstand op 6-3. In Kollum rekende men zich al rijk doordat men dacht op doelsaldo door te zijn naar de nacompetitie. Dit bleek echter niet zo te zijn want de beslissingswedstrijd op neutraal terrein (Minnertsgea) is aanstaande dinsdag tegen Zeerobben.

Oostergo kan terugkijken op een leerzaam seizoen waarin alle up en downs voorkwamen. Het team is echter al die tijd intact gebleven en heeft haar sportieve taak vervuld. Met aanvulling vanuit de jeugd, de ervaren spelers,  en de jonge spelers die al actief zijn, kunnen we vooruit kijken naar een nieuw seizoen in de derde klasse. Een klasse waarin Oostergo al elf jaar lang dicteert en eigenlijk ook wel thuis past, is de algemene mening van de trouwe supporters. Op 28 mei a.s. is de slotdag van het voetbal op sportpark "De Streng" waar wederom kampioenen worden gehuldigd en diverse personen worden bedankt. Vanaf deze plaats mijn dank aan het gehele 1e elftal, die op voetbalgebied hun best gedaan hebben om de Oostergo supporter te vermaken.

 

B. Sytsma

Vacature kantine
Uitslagen zaterdag 14 en dinsdag 17 mei

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/