Verslag en foto's Oostergo 1 - Kollum 1

Kollum verslaat Oostergo

Vijf doelpunten. Een mooie middag voor het publiek. Het was druk op sportpark “De Streng” te Ee. Kollum en Oostergo waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het Kollum die met drie punten naar huis ging. Na een 0-3 voorsprong werd het toch nog een spannende strijd. Oostergo maakte nog twee doelpunten, maar kon de gelijkmaker niet produceren.

Witte shirts…
Kollum trad aan in witte shirts. De clubkleur oranje was voor deze wedstrijd niet toegestaan aangezien Oostergo in het rood speelt. Het deerde de ploeg niet. Kollum trok ten strijde met volle overgave. Kollum creëerde met goed positiespel meerdere mogelijkheden in de eerste helft. Marinus Hoekstra was de grote man bij Kollum. Hij speelde zijn directe concurrent Vincent Timmerman volledig uit de wedstrijd. Daarnaast was hij ook de man die Kollum twee doelpunten bezorgde. In de 20e minuut scoorde hij de 0-1. Vijf minuten voor rust maakte hij zelfs de 0-2. Hij kapte twee tegenstanders vakkundig uit en liet keeper Eppie Weidenaar kansloos.

Evenwicht
Kollum en Oostergo waren de eerste helft aan elkaar gewaagd, al had Kollum het betere spel. Toch kreeg Oostergo enkele goede mogelijkheden. Gerlof Leijstra, Martijn Jolink en Lieuwe Sytsma kregen goede kansen, maar scoorden niet. Kollum liet het net wel trillen. Ze staan natuurlijk ook niet voor niets hoog genoteerd op de ranglijst. De defensie van Oostergo had moeite om de opkomende middenvelders en spits Hoekstra te bespelen. De ruststand 0-2 was dan ook meer dan terecht.

Karakter
Oostergo ging de tweede helft vol in de aanval. Na twee minuten kreeg de ploeg uit Ee e.o. een grote mogelijkheid. Wederom werd er niet gescoord. Kollum deed dat wel. In de 55e minuut was het raak. De 0-3 was een feit. Jongeling Hein van Marrum bekroonde zijn goede spel met een doelpunt. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. De defensie van Oostergo had zich na een slechte eerste helft herpakt. Halbe Mossel was de grote man bij Oostergo. Hij was heer en meester op het veld. Daarnaast kreeg hij in de achterhoede veel steun van Johannes Meinsma, Richard Prins en Romke Nutma. Laatsgenoemde kwam in het begin van de tweede helft in het veld voor Vincent Timmerman. Voor Romke Nutma was het een speciale dag. Hij is één de uitblinkers van Oostergo 2. Dit leverde hem zelfs een prijs op. Speler van de maand oktober werd namelijk Romke Nutma! Als kers op de taart mocht hij ook nog invallen bij het eerste. Dit deed hij voortreffelijk!

Spanning
Na een 0-3 achterstand liet Oostergo het er niet bij zitten. In de 70e minuut was het Halbe Mossel die de 1-3 maakte. Scheidsrechter Van der Wal gaf de mannen uit Ee een penalty. De aanvoerder van Kollum hield een speler van Oostergo vast in het strafschopgebied. De scheidsrechter die een uitstekende leidsman was, wees resoluut naar de penaltystip. Halbe Mossel schoot de bal snoeihard in het dak van de goal. Tien mintuten later was het Gerlof Leijstra die voor de aansluitingstreffer tekende. Hij schoot prachtig binnen na een mooie actie. Dit bleek het laatste doelpunt van de middag te zijn. Een prachtige wedstrijd met Kollum als winnaar. Gezien de wedstrijd niet onverdiend, maar een gelijkspel had zeker niet misstaan. Janco Prins, vaste supporter van Oostergo 1 formuleerde de uitslag als volgt: “Loon na werken gaat niet altijd op”. Een waardige uitspraak. Oostergo toonde veel inzet, maar helaas geen punten.

Hieronder enkele foto's van Roel Bergsma uit Kollum

Uitslagen zaterdag 12 november
Nieuwe jacks Oostergo 1

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/