Verslag en foto's Oostergo 1 - Anjum 1 (beker)

Derby V.V. Oostergo en V.V. Anjum eindigt onbeslist

 

Afgelopen zaterdag stond hij weer op het programma, de wedstrijd tussen V.V. Oostergo en V.V. Anjum. Deze derby, die de afgelopen jaren niet meer is gespeeld, stond in het teken van het bekertoernooi.
De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter A. Visser.

Alle ingrediënten die je in een derby kunt verwachten, waren afgelopen zaterdag te zien op sportpark De Streng in Ee. Veel inzet, veel goals en veel publiek.

V.V. Oostergo begon goed aan de wedstrijd, er werd veelvuldig gecombineerd via het middenveld. Daar waar vorig seizoen veelvuldig de lange bal werd gehanteerd richting de twee spitsen, wordt er ondermeer door de komst van Halbe Mossel en Herman Sprik, dit seizoen meer gevoetbald en dus beter opgebouwd. Deze goede aanvallen leidden tot goede kansen voor Lars de Jong en uitblinker deze middag Lieuwe Sijtsma. Uit een van deze vele aanvallen was Lieuwe Sijtsma de verdediging andermaal te vlug af en maakte perfect af oog in oog met de keeper van Anjum. Oostergo kwam dus op voorsprong deze wedstrijd. Maar vrij snel daarna kwam de wedstrijd weer in evenwicht door een doelpunt van Jan Tijtsma. Onzorgvuldig verdedigen zorgde voor een kans voor Boersma, die hij prima afrondde. Nog voor de rust een opmerkelijk feit. Een duel tussen een speler van Anjum en Oostergo speler Julius de Jong, leidde tot een vrije trap voor Anjum, maar de Anjum speler haalde uit naar Julius de Jong en mocht na deze domme actie de kleedkamer op zoeken. Een terecht rode kaart werd door arbiter Visser aan hem uitgedeeld.

Na de verplichte rust, kwam V.V. Anjum goed uit de startblokken. Het publiek had nog maar amper haar plek ingenomen of Oostergo keeper Riemer Hoekstra kon de bal uit het net halen. Geen fraaie treffer, maar het betekende wel een snelle achterstand voor Oostergo. Na deze goal begon de show van Lieuwe Sijtsma. Deze onberekenbare speler kan vreemde acties afwisselen met fantastische slalommen langs spelers. Vanmiddag was zo’n middag voor Lieuwe waarin alles lukte. Op rechts werd hij aangespeeld, omspeelde 4 Anjum verdedigers of ze er niet stonden en liet de Anjum-goalie kansloos. Een geweldig doelpunt die naar meer smaakte voor Oostergo, temeer omdat ze ook een nummerieke meerderheid hadden op het veld. Oostergo ging op zoek naar de winnende treffer, maar vergat te scoren. Anjum loerde op de counter en kreeg een geweldige kans via Stephan Overkempe, deze ervaren spits wist wel raad met deze kans en rondde vakkundig af. Weer moest Oostergo een achterstand goedmaken, maar gelukkig voor het vele Oostergo publiek rondde man-of-the-match Lieuwe Sijtsma een prima actie wederom doeltreffend af. De stand werd teruggebracht naar 3-3, en dit bleek ook de einduitslag. Een terechte uitslag waar beide elftallen mee konden leven.

 
Volgende week staat voor Oostergo de thuiswedstrijd tegen VVSV uit Ulrum op het programma. U bent weer van harte welkom op sportpark de Streng in Ee.
 

 
 
Uitslagen donderdag 14 t/m woensdag 20 september
Uitslagen beker wedstrijden zaterdag 9 en maandag ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/