Verslag BCV 1 - Oostergo 1

 

Oostergo stunt tegen B.C.V.

Schoorvoetend reisden enkele trouwe supporters van Oostergo af naar Burgum vanmiddag. Het zou, vooraf bekeken,  lastig worden tegen het goed presterende en grote B.C.V.

Trainer Heida van Oostergo kon beschikken over een elftal dat er zin aan had vandaag en de wil toonde om te winnen.

Om 14.40 uur floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. In deze eerste minuten was het B.C.V. die veelvuldig druk zette op de Oostergo defensie. Niet zonder succes want na een zeer goede mogelijkheid in het eerste kwartier kwamen de thuisspelers even later op een 1-0 voorsprong. Oostergo keek wederom tegen een achterstand aan. Dit zou echter niet lang duren, want de wedstrijd kantelde en Oostergo nam het initiatief compleet over. Na eerst enkele kansen van Mossel en Jolink,  waren het diezelfde spelers die voor rust een verassende 1-2 op het scorebord zetten. Laatste man Atze de Boer moest afhaken vanwege een spierblessure. Arjen Hoekstra nam de taken achterin over en B-junior Lars de Jong kwam in de voorhoede.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Met mooie aanvallen waren het de manschappen van Oostergo die veelvuldig in het 16 metergebied van Burgum kwamen. Opvallend was het spel van rechts half speler Willem Sikkema die na een langdurige blessure weer uitkwam voor het eerste elftal. In de 60ste minuut keek een ieder verassend naar het scorebord toen Simon Schreiber de bal geplaatst naast de keeper van B.C.V. schoot. 1-3. Het werd later nog even spannend toen de thuisspelers de 2-3 scoorden door een afvallende bal van keeper Weidenaar. Het kleine clubje uit Ee rechtte echter de rug en wist de verdiende voorsprong tot de 93ste minuut vast te houden. Ook Geert Kroodsma kreeg nog speelminuten.  Vanmiddag werden de welverdiende 3 punten meegenomen naar Ee. Een prestatie van formaat na het tegenvallende voetbal van de laatste 2 weken. Als Oostergo deze trend kan voortzetten dan hebben zij de kans om volgende week thuis tegen t'Fean eindelijk de rode lantaarn positie door te geven. Met de instelling en het enthousiasme van vandaag moet dat zeer zeker mogelijk zijn.

 

B. Sytsma.

Uitslagen zaterdag 12 maart
Voetbalschool v.v. Oostergo !

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/