V.V. Oostergo viert 40 jarig jubileum (van clinic tot Oranje Nassau)

Ee - Voor de jeugd van de v.v. Oostergo stond er zaterdagochtend 11 september een tal van activiteiten op het programma. Vanwege het 40 jarig bestaan van de voetbalvereniging, had de organisatie de Heerenveen voetbalclinic naar Ee gehaald. Dit voetbalspektakel werd verzorgd door Riska Hazenberg van de Junior Heroes van s.c. Heerenveen en niemand minder dan “mister Heerenveen” Maarten de Jong, oud speler van de Friese eredivisionist.

Eerder deze week kregen de jeugdspelers van de F- pupillen t/m de C-junioren een brief van s.c. Heerenveen met een Heerenveen paspoort toegezonden. Met dit paspoort kon een aantal sporttrajecten worden afgelegd.

Na een welkomstwoord van M.P. Prins, werd om 10.00 uur ‘s ochtends de clinic gestart. Maarten de Jong, die 14 jaar lang voor s.c. Heerenveen speelde, gaf persoonlijk een pittige training aan de jeugd van Ee en omstreken. Diverse onderdelen waren opgesteld op het hoofdveld van de v.v. Oostergo. In het kader van de kidsclub “Junior Heroes” van s.c. Heerenveen, was er; snelheidschieten, vakschieten (punten schieten op de goal), voetbal jeu de boules, en binnen een afgebakend rubberen luchtkussen partijvoetbal en persoonlijke training van de oud speler. Dat een training ook behoorlijk pittig kan zijn, ondervond de jeugd van de voetbalvereniging zeer zeker. Maarten de Jong liet kunstjes zien waar menig profvoetballer nog wat van kan leren. Uiteraard werd van de jeugd verwacht dat ze deze kunsten zo veel mogelijk nabootsten. Met veel inzet werd hier dan ook zeker gehoor aan gegeven. Nadat alle onderdelen waren verwerkt, en de behaalde punten allemaal in het “Heerenveen paspoort” waren bijgeschreven kon de jeugd van de v.v. Oostergo terug zien op een geslaagde ochtend.

In de kantine was een groot scherm opgesteld waar een promotiefilm van s.c. Heerenveen werd getoond. Deze film met wedstrijdmomenten, en interviews met Foppe de Haan werd druk bezocht. De Heerenveen Junior Heroes gaf iedere deelnemer een tas met diverse artikelen van de Friese club mee naar huis. Tevens had de supportersvereniging voor iedere deelnemer een cap,van de jubilerende verenging, beschikbaar gesteld.

’s Middags stond de zeskamp op het programma. Rond de klok van 14.00 uur waren de verschillende teams waaronder een selectie van de trouwe supporters startklaar. Door de feestcommissie waren 6 gevarieerde spellen uitgedacht die de verschillende teams moesten afwerken. En dat dit niet mee viel deed wel blijken uit het feit dat niet alleen de B-junioren maar ook de supportersclub met sommige onderdelen er behoorlijk aan moesten trekken. Zelfs de coaches van deze teams, Oane Attema en Klaas de Jong, hadden alle moeite om hun deelnemers naar de finish te schreeuwen. De aanmoediging van de speaker en het publiek deed veel deelnemers erg goed, maar veel meer punten werden hierdoor dan ook niet gescoord.

Na 2 uren lang te hebben geworsteld met de spellen werd het dan om 16.00 uur ook tijd om een kijkje te gaan nemen in de kantine, of een lekker warme douche te nemen. Om 16.30 uur nam de voorzitter het woord om het officiële gedeelte voor zijn rekening te nemen van dit 40 jarig jubileum van V.V. Oostergo. In de tussentijd maakten veel supporters en belangstellenden gebruik van de gelegenheid om even een blik te werpen in “ de Pronkkeamer “ van V.V. Oostergo. Hier kon men nostalgie en toekomst naast elkaar vinden in een mooi samengestelde tekst- en beeldwand.

De voorzitter keek in zijn speech kort terug op 40 jaar VVO, grote hoogtepunten maar ook zeker dieptepunten, te veel om allemaal op te noemen. In ieder geval is de club blij met het feit dat er nog steeds heel veel vrijwilligers zo veel werk verzetten. In het bijzonder de stille werkers. Die vaak in een kamertje , ontzettend veel werk verrichten. Vele belangstellende vroegen zich ook al af wat onze burgervader, dhr. Cazemier, van de gemeente Dongeradeel  hier nu mee te maken had.

Dit werd al snel duidelijk toen deze het woord nam. Hij noemde al snel de naam van Oane Attema, een man die heel veel voor Oostergo heeft betekent tot op de dag van vandaag. Hij zei: “ goede wijn behoeft geen krans, maar uitstekende wijn wel “. Vandaar dat Oane Attema werd benoemd tot lid  in de orde van Oranje Nassau. De voorzitter van het jeugdbestuur zei het volgende: “ Dat ding komt dy ta “. Prachtige woorden voor een man met een “rood-geel” hart. Attema reageerde met de woorden: “Bedankt foar jim fertrouwen”.

Na al deze sprekers werd namens de supporters vereniging een prachtige nieuwe clubvlag aangeboden die fier naast de nieuwe KNVB vlag kan wapperen. De nieuwe vlag van de KNVB werd aangeboden door dhr. Slootjes, die de gemeenschap van Ee e.o. prees voor hun inzet binnen de V.V.Oostergo.

De voorzitter bedankte na ruim een half uur alle aanwezigen voor hun bijdragen al die jaren hoe klein soms dan ook want alle kleine stenen maken een sterke muur, en dit bolwerk hopen we dan ook nog jaren stevig vast te kunnen houden.

Het bleef nog vele uren gezellig in Ee, dan wel in de kantine als wel in de feesttent, waar de feestband Lays een schitterende feestdag afsloot.
Koninklijke onderscheiding voor Oane Attema

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/