V.V. Oostergo 2 - Drogeham

Romke-Nutma

Zaterdag 26 februari, een dag welke bij twee van de vooraanstaande heren van vvo2 in de kalender stond gegriefd. Pieter Knoop, omdat hij zijn –naar eigen zeggen- vakkundige leiderschap kon prolongeren. Romke Nutma, hij zou zijn 750e wedstrijd in het prachtige rood geel spelen. Vrouw en kinderen stonden langs de lijn, en de man die zijn vriend 'had' kunnen worden schonk de thee.

Deze middag was Drogeham de opponent. Een zogenoemde zes punten wedstrijd. Na het geweldige machtsvertoon tegen koploper 't Fean 58 moest er ook deze middag gewonnen worden. Belangrijke krachten werden gemist, de een volop in strijd met de elementen in de Volvo Ocean race, de ander in strijd met de zwaartekracht op ski's, nog een ander was voor het 53e weekend op rij in zijn woning aan het timmeren.

Om klokslag 14.00u floot arbiter Peter 'pep' Hekstra voor aanvang van de wedstrijd. Net terug van een welverdiende wintersport, stond hem een ware kraker te wachten. Op een bar slechte grasmat mochten de gasten de aftrap verrichten. Het eerste kwartier was 'it twadde' de bovenliggende partij. Good old Sjoerd Zijlstra verrichte veel verdedigend werk op het middenveld. Ondanks zijn jonge verschijning moest zijn 37 jarige lichaam het in de rust opgeven. Zijn wederhelft heeft desondanks aangegeven goed op hem te passen en daarom wordt hij volgende week wel weer op het veld terug verwacht.

Na een klein half uur was het de aanvoerder van 'it twadde' die ontsnapte aan de verdediging. In een één op één situatie met de keeper kwam hij als winnaar uit de strijd. Echter had de grensrechtervan Drogeham met zijn scherpe blik buitenspel geconstateerd. Scheidsrechter Hekstra ging hier in mee en het doelpunt werd geannuleerd. Enkele seconden later, na een geweldige steekbal van Jelle de Boer was het ondergetekende welke de keeper wederom wist te verschalken. De scherpe blik liet deze maal de grensrechter van de gasten in de steek en de 1-0 kon op het bord worden gezet.

Ondanks het zware en hobbelige veld had 'it twadde' het betere van het spel. In de 39e minuut werd een goede uitbraak via de rechterkant op zakelijke wijze door Jelle de Boer benut. Dat hij nog geen 6 uren hiervoor de deur op slot had gedaan in de Taverne aan de Foarwei in Kollumerzwaag deed niet ter zake, 2-0.

Met een goed gevoel gingen de manschappen van Pieter Knoop de rust in. In de tweede helft zou Sjoerd niet terug keren. Een liesblessure zou hem aan de kant houden. Naar verluid maakt hij het goed. De moe gestreden Jorick zou plaats maken voor Tjisse Arjen.Laatstgenoemde had tijd in zijn agenda tijd gevonden om 'it twadde'aan te vullen. Ergens aankomende zomer verwacht hij een house-warming te geven. Een verslag hiervan zal later volgen.

In de tweede helft voerde Drogeham de druk op. Met de fanatieke leider langs de kant werden de gasten aangespoord om voor elk duel te vechten. Dit alles niet zonder resultaat. In de 71e minuut belande een voorzet vanaf de linkerkant via verschillende Oostergo benen in het doel. Helaas was Douwe Kroodsma de ongelukkige en kon hij wederom een eigen doelpunt op zijn conto schrijven. Gelegenheidsgrensrechter, Jaap Zijlstra vlagde nog voor buitenspel, maar de leidsman liet hem bedrogen achter…

Na dit tegendoelpunt was het vooral tegenhouden voor vv Oostergo 2. Een enkele uitbraak kon geen gevaar stichten voor het doel van de gasten. Conditie en uithoudingsvermogen waren hierin het sleutelwoord. Om hieraan tegemoet te komen werd de jongste telg in de gelederen van het tweede elftal in stelling gebracht. Jordi van Kammen maakte zoals zovaak zijn opwachting. Met de support van zijn ouders langs de kant kon ook hij in 30 minuten alles geven. Naast Jordi werd ook Siemen-Jan Kampen in het veld gebracht. Deze beroepsmilitair en amateur auto handelaar bestreek in zijn eentje de volledige rechtervleugel. Pierjan Reitsma kwam binnen de lijnen voor de moe gestreden Pieter Wouda. Met deze verjongingsslag hoopte de leider de voorsprong uit te breiden.

In de 80e minuut werd een aanval van vv Oostergo non reglementair afgebroken en moesten de gasten verder spelen met 10 man. Dit was voor jubilaris Romke Nutma het teken om zich ook te bemoeien met de aanval. Tot grote afschuw van Douwe Kroodsma begon hij –net zoals zo vaak- aan een solo, recht door het midden. Maar -net zoals zo vaak- strandde ook deze aanval in schoonheid. Na exact 90 minuten besloot leidsman Hekstra het eindsignaal aan te geven, hiermee waren de drie punten ondanks een zware en lastige wedstrijd welverdiend voor vv Oostergo 2. Na deze zwaarbevochten wedstrijd beslaat Oostergo met 11 punten uit 8 wedstrijden de 6e plaats op de ranglijst. Nummer 5 Be Quick Dokkum is met 13 punten uit 10 wedstrijden binnen handbereik van vv Oostergo 2. Hiervoor moet aanstaande zaterdag gewonnen worden in en van Waskemeer 3.