Oostergo wint nipt van Dokkum

Op een zonovergoten sportpark de Streng moesten de mannen van interim trainer Jos Miedema aantreden tegen Dokkum. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kreeg het team uit Ee het nog zwaar voor de kiezen.

In de eerste helft waren het de gasten die het betere voetbal lieten zien. Met name in het eerste half uur speelden ze goed. Oostergo moest dan ook toestaan dat de teller op een 0-1 achterstand kwam te staan. Net voor de rust werd er orde op zaken gesteld en waren het Gerlof Leijstra en Lieuwe Sytsma die de ruststand bepaalden op 2-1.

In de tweede helft begon Oostergo gretig met een snelle aanval over links. Lieuwe Sytsma deed het voorbereidende werk en speelde de bal strak voor op Martijn Jolink die de bal in het net joeg. 3-1. De goed spelende Arjen Hoekstra gaf aan dat hij last had van een blessure, maar kreeg via keeper Weidenaar de bal aangespeeld en moest de aanval voortzetten. Uiteindelijk was het Halbe Mossel die prachtig inschoot. 4-1.  Geen vuiltje aan de lucht zou men zeggen… Oostergo begon hierna onzorgvuldiger te voetballen en liet Dokkum in het spel komen. Met lange halen en hoge ballen zetten de Dokkumers druk op de goal van Weidenaar. In de 75ste en 78 ste minuut scoorden de gasten en stond het scorebord op 4-3. Keeper Weidenaar werkte in de laatste minuten nog enkele gevaarlijke doelpogingen weg. Het eindsignaal van de scheidsrechter bracht uitkomst want beide teams waren na 96 minuten voetbal moe gestreden. Oostergo behield de drie punten en schuift weer aan in het linker rijtje. Volgende week de uitwedstrijd tegen Wykels Hallum.