Oostergo winnaar Veldfutsaltoernooi 2008 te Ee

Oostergo winnaar Veldfutsaltoernooi 2008 te Ee

Op 24 mei had Oostergo een veldfutsaltoernooi georganiseerd. Dit toernooi was bedoeld voor spelers tot 24 jaar waarbij de zaalvoetbalregels werden gehanteerd. De deelnemende teams waren Be Quick Dokkum, WTOC, Ternaard, Kootstertille, Ropta Boys en Oostergo. De teams kwamen uit in een halve competitie waarna de nummers 1 en 2 de finale zouden gaan spelen. Om half één gaven de scheidsrechters het startsein voor het toernooi.
De halve competitie verliep als volgt:

Be Quick – W.T.O.C.   3 – 1  Oostergo – Be Quick   3 – 0 
Ropta Boys – Oostergo  2 – 3  Kootstertille – W.T.O.C. 3 – 2 
Ternaard – Kootstertille 2 – 2  Kootstertille – Oostergo     2 – 5 
W.T.O.C. – Ropta Boys  5 – 2  Ropta Boys – Ternaard  5 – 1 
Kootstertille – Be Quick 3 – 3  Ternaard – Be Quick         7 – 2 
Oostergo – Ternaard   6 – 1  W.T.O.C. – Oostergo   2 – 1 
Be Quick – Ropta Boys  0 – 3  Ropta Boys – Kootstertille 5 – 1 
Ternaard – W.T.O.C   3 – 1 

Het A-junioren team van Bequick Dokkum dat, ondanks de promotiewedstrijd van de hoofdmacht toch van de partij was, werd met 4 punten zesde. Sc Kootstertille had nog een 2e plaats kunnen halen wanneer de laatste wedstrijd tegen Ropta Boys werd gewonnen. Na een 1-5 nederlaag belandde deze ploeg op een 5e plaats. De 4e prijs werd in beslag genomen door W.T.O.C. dat verrassend de laatste wedstrijd van Oostergo won. Ternaard behaalde de 3e plaats.

De finale werd gespeeld door de nummers 1 en 2 in de competitie, Oostergo en Ropta Boys. Ropta Boys kwam al snel op voorsprong door het niet goed verdedigen van Oostergo. Twee foutjes aan Ropta Boys zijde betekenden echter de 2-1 voorsprong voor Oostergo. Een scrimmage voor de goal van Oostergo werd vakkundig afgemaakt door een Ropta Boys speler waardoor de stand weer gelijk was met nog 5 minuten te spelen. Oostergo kreeg met nog 3 minuten te spelen een vrije trap die koelbloedig werd binnengeschoten door Halbe Mossel. Ropta Boys reageerde direct en schoot de 3-3 binnen waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. Na 17 strafschoppen had Oostergo keeper Geert de Jong zijn ‘van der Sar moment’, Geert ronselde de bal van Ropta Boys speler Roelof Weidenaar uit het doel waardoor Oostergo winnaar werd van het veldfutsaltoernooi in Ee!!

Voordat de prijzen werden uitgereikt werden de scheidsrechters E. Veenstra, H. de Graaf en Yusuf  door voorzitter Sikkema bedankt voor de prima leiding. De prijzen waren beschikbaar gesteld door v.v. Oostergo en dan met name de sponsorgroep en Time Out te Dokkum. De 2e  prijs werd uitgereikt aan Ropta Boys en de 1e prijs aan Oostergo. 

 

Vacature trainer
'Vier tegen Vier' toernooi 31 mei

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/