Oostergo verliest van Franeker

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen Franeker op het programma. Thuis werd jammerlijk met 2-3 verloren van dit elftal, nadat Oostergo bijna een 0-3 achterstand had omgebogen in een gelijkspel. Uit die thuiswedstrijd wist Oostergo dat Franeker met name 1 goede spits heeft in de naam van Jeffrey Guertin.

Het werd een wedstrijd in Franeker waarbij vaak de lange bal werd gehanteerd. Dit gebeurde zowel door Franeker als door Oostergo. Oostergo dat een aantal spelers moest missen, speelde te vaak de lange bal op de spitsen Lieuwe en Lars, die hierdoor af en toe gevaarlijk in de vijandelijke zestienmetergebied kwamen. Maar helaas geen echte kansen. Ook Jeffrey Miedema kreeg een mooie kans op aangeven van Johannes Meinsma, maar helaas voor Oostergo geen doelpunt. Een misser in de achterhoede van Oostergo leidde het eerste doelpunt van Franeker in. En cadeautjes hoef je de spits van Franeker, Jeffrey Guertin niet te geven. Met een 1-0 achterstand ging Oostergo de rust in en aangezien beide teams gelijkwaardig waren in de eerste helft, bood dit alle kans voor een mooi resultaat. Eerlijkheidshalve moet worden gezegd dat Franeker de eerste 20 minuten het betere van het spel had. De 2de helft vertoonde het zelfde spelbeeld als de 1ste helft. Veel lange ballen op de spitsen, waardoor het voor de middenvelders lastig was om goed aan te sluiten. De wedstrijd ging op slot in de 77ste minuut. Een zeldzaam foutje van Sjoerd Zijlstra, leverde balbezit op voor wederom Jeffrey Guertin. Ook deze kans verdween achter keeper Jelmer Hoekstra. De 2-0 achterstand leverde de nodige frustraties op bij de Oostergo-spitsen, waardoor Oostergo met 9 man de wedstrijd eindigde. Maar dit is nog niet het ergste, de komende belangrijke wedstrijd zul je zitten met schorsingen, die moeten worden opgevangen door andere spelers, en dus weer consequenties heeft voor ons tweede elftal, dat het boven verwachting goed doet. Interim coach René de Bruin, haalde met het tweede 3 belangrijke punten uit bij Friese Boys.

Maar wij verwachten dat de Oostergo spitsen lering trekken uit deze kaarten en gaan we ervan uit dat dit een incident is geweest. Vol goede moed gaan we volgende week naar Augustinusga voor weer een belangrijke wedstrijd.