Oostergo veilig na overwinning op Birdaard

Ook afgelopen zaterdag wist Oostergo weer te winnen. Deze keer werd Birdaard aan de zegekar gebonden. Oostergo wist voorafgaand aan de wedstrijd dat het nog 3 punten nodig had voor lijfsbehoud en dus volgend jaar nog een seizoen in de 4de klasse. Natuurlijk zijn er theorieën dat Ternaard ons nog in kan halen met een Houdini-act, maar in Ee e.o. weten we wel beter.

Oostergo was redelijk compleet deze middag. Aanvoerder Sjoerd Zijlstra stond geblesseerd aan de kant en Dirk Jan Schreiber had bericht van de KNVB gekregen dat hij deze middag werd verzocht om achter de omheining plaats te nemen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Birdaard, dat profiteerde van de wind, dat diagonaal over het veld stond. Oostergo was duidelijk zoekende hoe Birdaard deze middag te bestrijden en een aantal spelers waren zoekende hoe hun positie in te nemen. Birdaard, de voormalige club van onze trainer Klaas Haijema, kwam op voorsprong met een fantastisch mooi doelpunt. Met een prachtig schot werd keeper Riemer Hoekstra, die zijn geblesseerde broer Jelmer verving, verschalkt en keek Oostergo tegen een achterstand aan. Gelukkig heeft Oostergo goede spitsen rondlopen en het was Lars de Jong die zijn talenten liet zien, met een prachtige volley bracht hij de beide elftallen weer in evenwicht. Oostergo kwam na dit doelpunt beter in de wedstrijd en via een snelle Lieuwe Sijtsma, kwam de bal voor de voeten van goaltjesdief Martijn Jolink. Zo’n kans hoef je Martijn natuurlijk niet te geven en hiermee zette hij zijn handtekening onder zijn 100ste competitiedoelpunt in zijn carrière. Een respectabel aantal. Een 2-1 voorsprong voor Oostergo en dit was ook de ruststand.

Na de rust was het zaak voor Oostergo om de wedstrijd snel op slot te gooien, door de voorsprong verder uit te breiden. Een aanval over de linkerflank met Lars de Jong, werd door Lieuwe Sijtsma feilloos afgemaakt, met een diagonaal geplaatst schot. 3-1 voorsprong tegen een elftal dat in de eigen woonplaats dorpsfeest had gevierd, mocht niet meer uit handen worden gegeven. Het hoogtepunt van de wedstrijd was het wonderschone doelpunt van Jeffrey Miedema. Weer een aanval over de rechterflank, belandde voor de voeten van Lieuwe Sijtsma, Lieuwe lag de bal klaar voor Jeffrey Miedema op de rand van het zestienmetergebied, die onberispelijk hard de bal in de kruising joeg. Een prachtig doelpunt, zoals je ze maar weinig ziet op de amateurvoetbalvelden. Na dit doelpunt waren de punten verdeeld en kon Oostergo weer 3 punten bijschrijven aan het totaal. Oostergo dat het qua resultaat erg goed doet na de winterstop, doet nog mee in de 2de periode. Qua voetbal zijn er nog een aantal verbeterpunten, maar het resultaat compenseert natuurlijk veel.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Trynwalden op het programma, waar weer 3 punten zijn te behalen.

 

 

Uitslagen zaterdag 29 april en dinsdag 2 mei 2017
Foto's Oostergo 1 - Birdaard 1 , 22-04-2017

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/