Oostergo stunt tegen koploper!

Oostergo stunt tegen koploper

De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd een graadmeter hoe je de december en januari-maanden hebt doorstaan als elftal. Voor Oostergo direct een uitdagende tegenstander op het programma. Koploper Leovardia kwam op bezoek in Ee en dit is een technisch goede tegenstander, die makkelijk scoort. Leovardia heeft aan het begin van het seizoen een aantal goede spelers aan de selectie kunnen toevoegen, zodat het ook niet verwonderlijk is dat zij samen met Twijzel gaan uitmaken wie er rechtstreeks promoveert naar de 3de klasse. Tegen een technisch vaardige tegenstander die makkelijk scoort kun je twee speelstijlen kiezen. Of je laat je helemaal inzakken en probeert via de counter nog enigszins gevaarlijk te worden of je gaat pressievoetbal spelen. In het eerste kwartier van de wedstrijd bleek overduidelijk waar Klaas Hayema en Ico Miedema deze middag voor hadden gekozen. Oostergo zette de verdediging van Leovardia enorm onder druk, waardoor de spitsen van Leovardia niet werden bereikt. Deze speelstijl leidde zelfs tot kansen. Zo kwam Lieuwe Sijtsma op aangeven van Lars de Jong een op een met een verdediger van Leovardia te staan. Deze had een overtreding nodig om Lieuwe af te stoppen. Leovardia mocht blij zijn dat ze in deze fase nog met 11 man op het veld mocht staan. Na een kwartier was Leovardia bijgekomen van de druk van Oostergo en kreeg het haar eerste kans en met de klasse van Vic Rozendaal was het meteen raak voor Leovardia, 0-1. Oostergo bleek mentaal sterk te zijn en ging op zoek naar de gelijkmaker. En deze kwam er in de tweede helft. Na wederom een goede actie van Lieuwe Sijtsma, kwam de bal bij spits Lars de Jong, die met dit buitenkansje wel raad wist. De gelijkmaker kwam verdiend op het scorebord. Het feit dat de wedstrijd kantelde was misschien wel te danken aan de wissels die werden ingebracht. Willem Sikkema en Richard Prins speelden een prima wedstrijd en maakten het Leovardia heel lastig. Willem Sikkema werd in de 80ste minuut aangespeeld in de 16 meter en Willem ging op zoek naar het uitgestrekte been van de verdediger. Deze vond hij en de goedleidende scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Deze keer mocht Lieuwe Sijtsma de trekker overhalen, 2-1 op het scorebord. In de 88ste minuut werd het zelfs nog 3-1 voor Oostergo nadat Lars de Jong de vrije trap van Lieuwe Sijtsma tot doelpunt wist te promoveren. Leovardia was helemaal wakker geschud en kreeg vanaf de zijlijn te horen dat Twijzel met 3-0 had gewonnen. Hoog tijd dat Leovardia vol op de aanval ging spelen om toch nog een punt naar Leeuwarden mee te nemen, voor de titelstrijd. Dit leverde in de allerlaatste minuut nog een doelpunt op voor Leovardia door wederom de topspits Vic Rozendaal. Na 5 minuten blessuretijd klonk het eindsignaal van de scheidsrechter en bleven de punten toch wel verrassend in Ee. Toch heeft Oostergo deze punten verdiend, omdat het hele team de juiste instelling had deze middag en dat was strijd leveren vanaf de eerste minuut. De rode lantaarn is uit handen gegeven en wat Oostergo betreft, komt deze dit seizoen ook niet weer terug.