Oostergo steelt de show

Een mooie zaterdag. Vooral voor de voetbalclub uit Ee e.o. Oostergo trad aan tegen de nummer twee van de ranglijst, Zeerobben. Op voorhand niet een gemakkelijke wedstrijd. Met veel strijd en passie pakte Oostergo relatief gezien een makkelijke winst.

Felle start
Oostergo startte goed. Via het middenveld combineerde de ploeg er lustig op los. Sjoerd Zijlstra en Arjen Hoekstra waren de gehele wedstrijd heer een meester op het middenveld. Spits Jolink fungeerde als prima aanspeelpunt. Hij was steeds aanspeelbaar voor het middenveld. Daarnaast speelde hij zich meerdere malen fantastisch vrij. Na zo’n kwartier kwam Oostergo op een verdiende 1-0. Via Martijn Jolink belandde de bal bij Arjen Hoekstra. Hij trapte de bal met veel gevoel in de goal. Hoekstra is na drie weken weer terug bij de ploeg. Een kuitblessure hield hem enkele weken aan de kant.

Thee
Voor de pauze zette uitblinker Jolink de ploeg op 2-0. Een prachtige pass van Arjen Hoekstra kwam terecht bij Jolink. Gerlof Leijstra die Jolink al had zien vertrekken stapte prima over de bal heen. Jolink kon doorlopen en schoot de bal onberispelijk binnen, 2-0. Scheidsrechter Van der Bij die een uitstekende wedstrijd floot, blies even later voor een kwartier rust. Oostergo bleek de het lekkere bakje thee goed te hebben verwerkt. Na rust speelde de ploeg opnieuw met veel allure. Dit leverde wederom mooie aanvallen op. Zeerobben werd eenvoudig opzij gezet.

Op slot
Na de theepauze gooide Oostergo de wedstrijd op slot. Martijn Jolink speelde zich in 65e minuut vrij en hield daarbij goed het overzicht. Hij kwam alleen op de goal af, maar zag dat Arjen Hoekstra in betere positie stond. Jolink passte Hoekstra in. Dit buitenkansje was wel aan Hoekstra besteed. Hij liet de keeper kansloos, 3-0. Zeerobben probeerde het wel, maar was niet bij machte het Oostergo lastig te maken. Toch scoorden de Harlingers. Een afstandschot vanaf zestien meter was onhoudbaar voor keeper Weidenaar, 3-1. Dit was eigenlijk ook het enige wapenfeit. Halbe Mossel vormde samen met Douwe Kroodsma het centrale duo achterin. Zij speelden beide een puike wedstrijd en zorgden ervoor dat Zeerobben niet gevaarlijk werd. Ze kregen daarin ook prima steun van beide backs, Johannes Meinsma en Romke Nutma. Laatstgenoemde viel in de 55e minuut uit met een liesblessure. Lars de Jong was zijn vervanger.

Il Fenomeno
Het werd nog mooier voor de ploeg uit Ee. Het publiek kreeg zelfs een vierde thuistreffer te zien. Fenomeen Gerlof Leijstra loerde de hele wedstrijd al op een foutje van de tegenstander. De verdediging ging in de 75e minuut ongelofelijk in de fout. Zeerobben speelde slordig in de achterhoede. Een te korte pass werd onderschept door Leijstra. Hij speelde de keeper vakkundig uit. Een verdediger van Zeerobben probeerde Leijstra nog te weerhouden van het vierde thuisdoelpunt, maar dat mocht niet baten. Leijstra zette de verdediger te kijk door gewoon op hem te wachten. Uiteindelijk besloot hij de bal er maar in te trappen… Prachtig!

Formidabel
Na de 2-7 winst op VIOD werd nu ook Zeerobben verslagen. Coach Jos Miedema was de gevierde man. Hij laat de ploeg aanvallend voetballen en dat werpt zijn vruchten af. Met strijd en passie creëerde het thuisteam veel kansen en gelukkig ook goals. Een verdiende zege!