Oostergo pakt terechte overwinning

Oostergo pakt terechte overwinning

Afgelopen zaterdag mocht V.V. Oostergo aantreden tegen de mannen uit Gerkesklooster en Stroobos. Onze gasten hadden tot dusver nog geen punten weten te halen en waren daarom gebrand om de eerste punten mee te nemen. De teller van Oostergo stond voor deze wedstrijd op 1 punt. Vorige week tegen RWF had daar minimaal punt aan toegevoegd moeten worden, maar helaas scoorde RWF in de allerlaatste minuut.

Om half drie floot de goed leidende scheidsrechter voor het eerst. Na 30 seconden was het al raak voor Oostergo. Het snelste doelpunt ooit gemaakt bij het vlaggenschip van Oostergo staat nu op naam van Martijn Jolink. Op rechts ontsnapte Lieuwe Sijtsma aan zijn directe tegenstander en bracht de bal bij de tweede paal. Daar stond Martijn al te wachten en prikte de bal keurig in de verre hoek. Een goede start voor de mannen van Sjoerd Rozema en Yko Miedema. Daarna was het GSVV wat de klok sloeg. De vaardige aanvallers van GSVV konden makkelijk de verdedigers en middenvelders van Oostergo passeren en kwamen veelvuldig oog in oog met goalie Riemer Hoekstra. Maar ook deze middag blonk Riemer weer uit en wist keurig het net schoon te houden met een aantal sublieme reddingen. 

Na 25 minuten was er een tegenstoot van Oostergo. Lieuwe Sijtsma was zijn tegenstander weer eens te snel af en snelde het zestienmeter gebied binnen. De verdedigers van GSVV konden maar een ding doen, en dat was aan de noodrem trekken. Resoluut wees de leidsman naar de stip. Herman Sprik eiste de penalty op en schoot feilloos binnen, zoals altijd. 

Net voor rust wist GSVV nog een doelpunt te maken, waardoor de spanning weer in de wedstrijd kwam. Oostergo speelde niet goed voor de rust, het middenveld werd uit handen gegeven, de verdedigers hielden het veld te groot, waardoor in de rust werd gespeculeerd over een spannende 2de helft.

Na de thee een beter Oostergo, de wissels Jeffrey Miedema en Andele Veltman, brachten balans in het elftal. Al vrij vroeg loste Jeffrey Miedema met zijn befaamde linker een afstandsschot, deze kon nog worden gepareerd door de keeper, maar wie anders dan Martijn Jolink, was er als de kippen bij om als een echte spits de bal alsnog tegen de touwen te jagen. Een comfortabele 3-1 voorsprong stond er op het scorebord.

Daarna was het de beurt aan Lieuwe Sijtsma, die zijn goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Nu vanaf rechts, kwam hij oog in oog met de keeper. De eerste inzet kon nog worden gekeerd door de keeper van GSVV, maar bij de tweede inzet liet Lieuwe de goalie kansloos. Daarna was de honger van Oostergo nog niet gestild, Lieuwe kwam deze keer over links en speelde de bal op de vrijstaande Martijn Jolink. Alleen voor de keeper werd de bal in de kruising gejaagd. Een fantastisch doelpunt, die met overtuiging werd binnengeschoten. Na nog een uitstekende redding van onze keeper, op een vrije trap van GSVV, konden de supporters tevreden terugkijken op een goede tweede helft. Wanneer er nog efficiënter en effectiever wordt gevoetbald, is er wederom hoop komende zaterdag in en tegen Ternaard.

Uitslagen vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober
Pinnen in de kantine

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/