Oostergo en CVO delen de punten

elftal-oostergo-origineel

Het was alweer 34 jaar, seizoen 89/90, geleden dat beide ploegen tegen elkaar uitkwamen. Voor beide huidige selecties slechts een anekdote omdat ze nog niet ter wereld waren. De stand destijds werd 3-3. De goed leidende scheidsrechter van vanmiddag M.E. Stewart floot om 14.30 uur voor aanvang wedstrijd.

Beide teams hadden moeite met het ietwat te lange gras, daardoor mistte de bal snelheid over de grond. Verder waren de omstandigheden prima. Aan beide kanten wat rommelig voetbal in het begin. Het waren de gasten die na een half uur spelen op voorsprong kwamen. 0-1. Net voor rust was her Arjen Raap die het net wist te vinden. Een speler van CVO probeerde nog met de hand de bal uit de goal te houden. Terwijl de scheidsrechter floot voor een penalty rolde de bal over de doellijn. De beste beslissing in deze werd genomen en de stand stond op 1-1.

Na de rust een beter spelend CVO die er meerdere malen gevaarlijk doorkwam. Door een verdedigingsfout van Oostergo kwamen de gasten met enkele minuten nog op de klok op een 1-2 voorsprong. Trainer Huizing bracht nog enkele wisselspelers binnen de lijnen. In blessuretijd kon Lieuwe Sijtsma vrij eenvoudig de bal meenemen en inschieten na een misverstand van een verdediger en de keeper van CVO. 2-2. Over de gehele wedstrijd een terechte uitslag. Misschien wel net zo als 34 jaar geleden, maar een enkeling zal hem dat nog herinneren.

Pupil van de week was Ferre Leusink en Balsponsor van vandaag B.D.E.

Foto's : Burt Sytsma Photography