Oostergo C-keeper Jelmer Hoekstra beste keeper van Friesland

 Oostergo C-keeper Jelmer Hoekstra beste keeper van Friesland Woensdag 27 februari vond de Frans Hoek keeperdag plaats op het sportcomplex van vv Drachten. De keeperdag wordt georganiseerd door Frans Hoek Sports en de KNVB. Frans Hoek is de voormalige keepertrainer van Ajax en het Nederlands elftal en de huidige keepertrainer van F.C. Barcelona. Op deze dag staat de keeper centraal en wordt deze getraind. Verder wordt er gekeken naar een demonstratie met een bekende doelverdediger en is er de onderlinge competitie tussen keepers van verschillende leeftijdsgroepen met de uiteindelijke verkiezing van beste keeper van Friesland.
Voor Oostergo deed C1 keeper Jelmer Hoekstra mee. Jelmer was voor de zesde keer present op de Frans Hoek keeperdag. In 2007 behaalde Jelmer zijn beste resultaat met een tweede plek. Jelmer was daarom gebrand om de eerste prijs te pakken tijdens deze dag. Jelmer krijgt bij Oostergo keepertraining van de ervaren keepers Foppe Marten de Haan en vader Raymond Hoekstra. Door deze trainingen blijft Jelmer zich ontwikkelen wat voor Oostergo en Jelmer hopelijk resulteert in het bereiken van de hoofdmacht van vv Oostergo.
 Tijdens de keeperdag deden 200 keepers mee uit het district Friesland. Deze keepers zijn ondergebracht in verschillende leeftijdsgroepen. Jelmer kwam uit in de leeftijdscategorie 12/13 jaar. In de onderlinge competitie die wordt gevoerd staan twee keepers tegenover elkaar en dienen deze in beurten te scoren. Jelmer keepte deze dag enorm gedreven en kwam bij de laatste vier terecht. Tijdens deze halve finale diende er een verlenging gespeeld te worden waarbij degene die het eerst scoorde winnaar werd. Jelmer kwam als winnaar uit de bus met als resultaat een plek in de finale. Jelmer was vastbesloten niet weer als tweede de eindigen en won de finale ook in de verlenging! Jelmer mag zich nu beste keeper van Friesland noemen in de leeftijdscategorie 12/13 jaar. Een uitstekende prestatie waar Jelmer trots op mag zijn! Met dit resultaat mag Jelmer meedoen aan de landelijke finaledag die dit jaar wordt gehouden op 2 mei in Nieuwegein.  

Utljochte: Klaas Sipma
Voorbeschouwing VV Oostergo - Friese Boys, 16-02-0...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/