Oostergo Berlikum wedstrijdverslag 15-09-2012

Berlikum op vinkentouw tegen Oostergo

Na het verlies van vorige week moest Oostergo vandaag vol aan de bak om weer punten te verzamelen in de derde klasse B. Dat het vandaag een geheel andere verzameling zou worden leek het in eerste instantie niet op. Berlikum ging overigens met de drie punten naar huis.

Nagenoeg volledig kon Oostergo aan de wedstrijd beginnen tegen Berlikum. Met name in het eerste half uur was de thuisploeg stabiel en beide teams kregen weinig mogelijkheden. Na ruim een half uur spelen kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Vanaf dit moment begon het thuisteam onzorgvuldiger te spelen en de gasten kwamen steeds vaker voor het doel van Jelmer Hoekstra. Net voor rust moest Jaap Zijlstra aan de noodrem trekken wat hem terecht een gele kaart opleverde. De speler van Berlikum raakte geblesseerd aan zijn gezicht door de val. Hij kon enkele minuten later de wedstrijd vervolgen. Romke Nutma van Oostergo moest het speelveld verlaten vanwege liesklachten. Willem Sikkema nam zijn positie over. Ruststand 0-1.

In de tweede helft begon Oostergo gretig op zoek naar de gelijkmaker. Hieraan kwam een eind door een verdedigingsfout van de thuisploeg na 60 minuten voetbal. Berlikum scoorde de 0-2. Hierna kwam Lars de Jong van Oostergo binnen de lijnen en begon het team 1 op 1 te spelen.  Kansen kwamen er nog wel van Lieuwe Sytsma, Martijn Jolink en Willem Sikkema maar troffen geen doel. Jeffrey Miedema schoot net over en Sjoerd Zijlstra raakte met een mooi schot de lat. De voetbalwet begon zijn intrede te doen en Oostergo liet langzaam de schouders hangen mede doordat verdediger Jaap Zijlstra tegen zijn tweede gele kaart aanliep en het veld met rood moest verlaten. Even later keek de thuisploeg tegen een 0-3 achterstand aan. Daarna miste Berlikum nog een strafschop door een overtreding van aanvoerder Halbe Mossel.  Dat bij voetbal uiteraard emotie hoort, had scheidsrechter D. Vinke uit Wommels vandaag  geen boodschap aan want elke opmerking van Oostergo werd met een gele kaart bestraft. Zeven in totaal.  Na het laatste fluitsignaal trakteerde hij Sjoerd Zijlstra van Oostergo nog op een rode kaart, omdat deze hem bedankte en opmerkte dat hij hem niet al te best vond.
Oostergo moest het vandaag vooral bij zichzelf zoeken, inzet was er wel maar het net werd niet gevonden. Het jonge team zal toch moeten proberen de draad weer op te pakken want volgende week staat de uitwedstrijd tegen Wykels Hallum op het programma.
Pupil van de week : Remco de Bruin
Wedstrijdbal: Supportersvereniging Oostergo

Oostergo 3 pakt winst in derby tegen Be Quick Dokk...