Oostergo 3 ten onder tegen GSVV 2

Voor Oostergo 3 stond afgelopen zaterdag een uitduel op het programma tegen GSVV. Na de goede competitiestart begon Oostergo met veel vertouwen aan deze wedstrijd op sportpark ‘t Kleaster. Tiemen de Vries keerde terug in de basis na de zweepslag van vorige week. Uit vertrouwelijk bron is vernomen dat Tiemen de afgelopen week thuis hard heeft getraind om zweepslagen te ontwijken zodat Tiemen het vertrouwen kreeg als rechtsmidden.

GSVV had in de eerste helft het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor Oostergo. Tweemaal kon spits Rutger Veldman uithalen vanaf de rand van de zestien, maar helaas verdween de bal ook tweemaal in het zijnet.

Aan de andere kant waren er enkele kansen voor de ploeg uit Gerkesklooster, maar de verdediging van Oostergo hield goed stand en keeper Douma kon zijn doel schoon houden.Voor Hightower Timmerman was er deze zaterdag helaas geen buitenlandse tropische verrassing als tegenstander. Timmerman moest het doel met een blanke Fries als direct tegenstander, het kan verkeren...

Halverwege de eerste helft was het Eelke Idsardi die met een demarrage vanaf de eigen helft in de zestien kon penetreren, maar zijn vlammende schot met zijn linker (chocolade)been werd gepakt door de keeper van GSVV. Ook de beste kans in de eerste helft was voor Idsardi. Na een mooie steekpass van De Vlo kapte Eelke zich knap vrij en had hij de hoek voor het uitkiezen. Helaas koos Eelke voor een schot door het midden en kwam de bal op de voeten van de keeper. Ruststand 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld totaal anders. Het balbezit was veelal voor GSVV dat met een aantal nieuwe krachten kans na kans wist te creëren. Ausputzer Mossel had zijn handen vol aan de aanvallers. Na 60 minuten was ook Douwe Bam Bam leeg gestreden en moest hij zich laten vervangen door nieuwkomer Sievert S., die overigens net als Dimitri Timmerman een goede wedstrijd speelde. Toch was het GSVV dat op voorspong kwam na een goed schot vanaf de zestien in de lange hoek. Oostergo probeerde daarna op wilskracht en onder aanvoering van stofzuiger Pieter Knoop alsnog de gelijkmaker te produceren. Het manmachtig opgekomen uitpubliek ging er onder aanvoering van cheerleader Corrie van K. nog eens achter staan. Dimitri kon via een counter alleen op de doelman af, maar werd aan zijn shirt getrokken. Op dit niveau rest dan (helaas) enkel een vrije trap.

In de 80e minuut gooide GSVV via een goede uitval het duel op slot. Keeper Douma werd kansloos gelaten door de spits van GSVV die een counter knap afmaakte. De wedstrijd werd daarna simpel uitgespeeld alhoewel Oostergo nog wel bleef strijden voor een doelpuntje. Wederom was Dimitri zijn tegenstander te vlug af op de rand van de zestien, maar tot een doelpunt kwam Oostergo niet meer. Voor GSVV waren dit de eerste punten. Voor Oostergo staan er twee thuisduels op het programma. Er gaan geruchten dat Jan ‘de zwarte panter’ Fennema zaterdag zijn opwachting zal maken. Komt allen, aanvang 14.30.