Oostergo 3 pakt winst in derby tegen Be Quick Dokkum

 

Zaterdag 15 september jl. stond er een onvervalste derby op het programma tussen Oostergo en Be Quick Dokkum. Oostergo 3 heeft dit seizoen een aantal jeugdige verse krachten aan de selectie toe kunnen voegen en de twee gespeelde oefenwedstrijden gaven de burger moed. Zaterdag ging het echter om de ‘echte’ drie punten en werd er om15.00 uur afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd.

 

Vanwege familieverplichtingen was ausputzer en nieuwe aanwinst Gerrit Mossel afwezig zodat het centrale duo werd gevormd door Pieter Knoop en Douwe Bam Bam Wouda. Beide heren speelden een sterke partij en gaven weinig kansen weg. Oostergo loerde in de beginfase op snelle counters met hoofdrollen voor Marten de Vlo van Kammen en T.A. de Vries. Via één van deze snelle uitbraken was het De Vlo met een knap schot op goal waarbij de keeper de bal moest lossen en Tjisse Arjen de 0-1 kon binnentikken.

 

Be Quick zocht vervolgens de aanval via de vleugels, maar Good Old Jan Timmerman had de plaatselijke Eto’o in de bûse. Op de andere vleugel speelde Jouke Meinsma als vanouds nuttig zodat de verdediging van Oostergo de wedstrijd het eerste kwartier redelijk onder controle had. Toch kwam Be Quick op gelijke hoogte na een prachtig afstandschot in de 20e minuut. Oostergo bleef echter via snelle uitbraken gevaarlijk en na een goede combinatie tussen Idsardi en Yko Miedema kwam De Vlo alleen voor de uitlopende keeper van Be Quick. Marten wist wel raad met deze kans en omspeelde de doelman zodat Oostergo weer op voorspong kwam. Net voor rust had Marten zijn tweede op de slof, maar de keeper van de Dokkumers kon de inzet nog net tot corner verwerken. Ruststand 1-2.

 

Na de thee ging Be Quick nog meer vooruit voetballen zodat Oostergo de grip op het middenveld verloor. De eerste kans was echter wel voor Oostergo. Koud binnen de lijnen was het Rutger Veldman die door goed doorzetten alleen voor de keeper verscheen en ook goed binnenschoot. De keeper tikte de bal (op het oog onbewust) nog net naast. Het bleef dus 1-2. Daarna was het voornamelijk tegenhouden voor Oostergo. Het middenveld met op de havens Gouke en Wietze de Vries (ingevallen voor de leeggespeelde Tiemen de Vries), moest steeds verder terug. Centraal op het middenveld voltooide Meindert de Jong een halve marathon zodat Oostergo met kunst en vliegwerk op de been bleef. Be Quick kreeg enkele goede kansen maar de bal verdween niet achter doelman Douma, die dit seizoen op onregelmatige basis tussen de palen is teruggekeerd.

 

Halverwege de tweede helft was er dan toch weer een snelle uitbraak van Oostergo via de onvermoeibare M. van Kammen. Vanaf de achterlijn schoof Marten de bal voor en kreeg Idsardi de bal op de doellijn voor het intikken. Het veld in Dokkum was volgens Eelke nogal vlak zodat de bal op onverklaarbare wijze er niet in ging. Het manmachtig opgekomen publiek stond op de banken voor deze unieke prestatie.

 

Net veel later was het dan toch Oostergo dat de voorspong kon uitbreiden. Een voorzet van de zijkant werd vakkundig door architect Idsardi doorgetikt naar Rutger Veldman die de 1-3 op het (niet aanwezige) bord zette. Voor Be Quick was dit het sein om alles of niets te gaan spelen. Dit leidde ook tot enkele goede kansen maar Oostergo hield knap stand. Waar vorige seizoen de conditie ver te zoeken was, bleek tegen Be Quick dat de trainingen van Jos M. zijn vruchten al afwierpen. Dat Be Quick uiteindelijk alsnog eenmaal wist te scoren mocht de pret voor Oostergo niet drukken. De goed leidende scheidsrechter floot enkele minuten later voor het einde zodat de drie punten in de tas konden en het derde de competitie goed is begonnen.

 

Volgende week zaterdag staat om 14.30 de zeer lastige thuiswedstrijd tegen titelfavoriet Broekster Boys op het programma. Komt allen, spektakel gegarandeerd!  

 

Het derde.

 

 

Verslag Oostergo 2- Birdaard 2 15-09-2012
Oostergo Berlikum wedstrijdverslag 15-09-2012

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/