Oostergo 3 komt net tekort tegen Buitenpost

Op een nat en waterkoud Sportpark De Streng traden de matedoren van Oostergo 3 zaterdag om half drie aan tegen de Buitenpost. Twee oude bekenden maakten zaterdag deel uit van de Oostergo-gelederen: de heren Jan Huisman en Koos Schreiber. Beiden zouden hun opwachting maken in de tweede helft. Daartegenover staat de uitschakeling van stofzuiger Pieter Knoop vanwege knieproblemen. Hopelijk is Pieter snel weer hersteld. Namens de selectie een spoedig hestel toegewenst!

 

De beginfase van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Buitenpost trad aan met een jonge ploeg en speelde met veel bewegende spelers. Toch was er wederom een goede steekpass van Eelke de la Pena op Marten van Kammen. Een vrije doortocht werd echter voorkomen doordat de laatste man van Buitenpost aan de noodrem trok. Weg kans voor Marten. Scheidsrechter Rotteveel loste de situatie goed op door de speler van Buitenpost voor 15 minuten naar de kant te sturen.

 

Aan de andere kant waren er enkele kansjes voor Buitenpost. Doelman Douma hoefde echter niet te capituleren. Onder leiding van Gerrit Mossel probeerde Oostergo van achteruit wel te blijven voetballen, maar Buitenpost zette vroeg druk zodat de aanvoer naar De la Pena maar moeizaam tot stand kon komen. Ook de tijdelijke man-meer-sitautie kon door Oostergo niet worden omgezet in doelpunten. Meindert de Jong was er nog wel heel dichtbij. Zijn schot ging buiten het bereikt van de keeper richting de hoek, maar de paal stond succes in de weg. Ruststand: 0-0.

 

In de tweede helft werd Tiemen in de spits afgelost door Koos. Jan Huisman kwam in het veld voor Douwe ‘Bamm Bamm Mister DJ’ Wouda. Ook good old Jan Hightower keerde te tweede helft terug op zijn vertrouwde linksback positie. Wietze de Vries verving tot slot Gauke.

 

Veel wisselingen dus in de tweede helft. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Buitenpost bleef de bovenliggende partij en voetbalde gemakkelijker dan de roodhemden. Helaas treft het derde bijna elke week een jonge frisse tegenstander, hetgeen vorig seizoen weleens anders was. Marten en Koos konden dan ook moeilijk worden bereikt. Rond de 75e minuut was het raak voor Buitenpost. Een schot vanaf de zestien meter daalde net op tijd en plofte onder de lat in het net. Voor Buitenpost was het de verlossende 0-1.

 

Na het doelpunt van Buitenpost ging Oostergo wat meer risico’s nemen en bleef het achterin met enig kunst en vliegwerk bij één tegentreffer. Voor het doel van Buitenpost was Hightower nog heel dichtbij de gelijkmaker. Uit een corner plopte de bal op de lat.

 

Helaas voor Oostergo werd er dus weer een wedstrijd nipt verloren. Na de goede start is de neerwaartse spiraal ingezet. Lichtpuntjes zijn echter rentree van Koos (en Jan?) en de terugkeer van spiritueel leider Oane A. Wellicht wordt de selectie de komende tijd nog verder versterkt zodat we wat makkelijker kunnen voetballen en dit soort wedstrijden in winst kunnen omzetten. Op naar VCR 3, ijs en weder dienende is de aanvang volgende week zaterdag om 14:30 uur.

Nieuwe tussenstand Voetbal kennisquiz 04-11-2012
Selecties senioren 3 november 2012

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/