Oostergo 3 blijft ongeslagen

Voor Oostergo 3 stond zaterdag de tweede competitiewedstrijd op het programma. Op sportpark De Streng werd titelkandidaat Broekster Boys 4 ontvangen. Na de drie punten tegen Be Quick Dokkum wederom een lastige wedstrijd.

De selectie van het derde was op enkele plaatsen gewijzigd. Yko Miedema haakte af met een blessure opgelopen in de eerste wedstrijd. Rutger Veldman mocht zijn opwachting maken in het tweede en Wietze de Vries had arbeidsverplichtingen. Julius de Jong en Gerrit Mossel keerden echter terug zodat er een goed elftal aan de aftrap stond.

In de beginfase had Oostergo het moeilijk. De waldmannen speelden met veel jonge spelers en hadden het beste van het spel. Oostergo kwam enkele keren goed weg en keeper Douma leek een verbond te hebben gesloten met de paal en de lat. Toch was het na een klein kwartier raak. Via de vingertoppen van Douma en de lat kwam de bal voor de voeten van de spits van Broekster Boys die de bal simpel kon intikken, 0-1.

Ook na deze treffer bleef Broekster Boys de aanval zoeken waarbij de vleugelspitsen de backs van Oostergo handen vol werk bezorgden. Jan Timmerman gebruikte echter al zijn ervaring (en ledematen) om Babba uit de wedstrijd te spelen. De tegenstander van Jouke Meinsma werd enkele keren verblind door Jouke zijn nieuwe witte schoenen zodat Jouke de lachende derde was. Het scheelde overigens weinig of Jouke had zijn eerste competitiedoelpunt gemaakt, zij het in eigen doel. Tot zijn opluchting ging de bal via de keeper net langs de goede kant van de paal. Toch werd het even later 0-2 via een goede aanval van Broekster Boys over de flanken waarbij de spits de voorzet simpel kon binnenschuiven.

Oostergo kon de eerste helft aanvankelijk weinig inbrengen tegen de aanvallen van Broekster Boys, al raakte Juul eenmaal de lat na een mooi afstandschot. Na een goede steekpas van Pieter Knoop maakte Juul kort voor rust toch de aansluitingstreffer met een prachtige stift over de uitkomende keeper, 1-2.

Tiemen de Vries maakte zijn opwachting in de tweede helft. Voor Tïemen duurde zijn tweede helft echter maar een paar minuten. Tiemen werd geveld door een zweepslag en is nog op zoek naar de dader. Getuigen kunnen zich melden bij Oane Attema. Meindert de Jong dacht de tweede helft rustig vanaf de bank te kunnen bekijken, maar kon dus al na enkele minuten terugkeren op de linkshalf.

Onder aanvoering van de bezielende leiding van Gerrit Mossel begon Oostergo goed aan de tweede helft. De duels op het middenveld werden gewonnen en via enkele mooie combinaties wist Juul de gelijkmaker vanaf de rand zestien in de korte hoek binnen te schieten. Vervolgens waren er nog kansen voor Marten van Kammen en Eelke Idsardi maar zij hadden minder geluk in de afronding. Via een goede onderschepping door Douwe Wouda en een daarop volgende pass op Idsardi kwam Oostergo op voorsprong. Een mooie lob van Eelke was de keeper van Broekster Boys te machtig. Kort daarna had Juul de winst zeker kunnen stellen, maar hij mikte oog in oog met de keeper net te hoog.

Wat volgde was een tumultueuze slotfase. Oostergo liep op de laatste benen en probeerde met uitbraken via de goed ingevallen Gauke en TGV T.A. de Vries nog gevaarlijk te worden. De spitsen Juul en Marten waren echter leeg zodat Oostergo niet meer onder de druk van Broekster Boys uit kon komen. Vijf minuten voor tijd viel dan ook alsnog de, overigens verdiende, gelijkmaker. Na een mooie actie was het de linkerspits van Broekster Boys die in eerste instantie nog stuitte op doelman Douma, maar in de rebound de 3-3 binnenschoot. Broekster Boys ging nog op zoek naar de winst maar de ervaring van onder meer Gerrit Mossel en Jan Timmerman was goud waard en Oostergo hield stand tot het verlossende fluitsignaal van de goed fluitende Hans Rotteveel.

In de kleedkamer werd duidelijk dat Oostergo tot het uiterste was gegaan. Het zuurstofinfuus was voor enkele spelers een noodzaak en de plaatselijke ijscoboer had een goede klant aan Douwe bam bam Wouda wiens enkel behoefte had aan ijsklontjes. Hopelijk zijn alle spelers volgende week weer hersteld want dan staat om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen GSVV op het programma. Aanmelden voor de busreis kan bij Corrie van Kammen. 

Uitslagen zaterdag 29 september
Selecties senioren 22 september 2012

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/