Oostergo 1 pakt winst in tweede helft tegen Holwerd

oosholwerd2

Met een mooie line-up van de jongste spelers van Oostergo begon om 14.30 uur de wedstrijd Oostergo tegen Holwerd. Beide ploegen in het midden van de 5e klasse B.

In de eerste helft een beter voetballend Holwerd. In de 6e minuut was het raak voor de gasten en kwamen ze op een 0-1 voorsprong. Oostergo kreeg wel enkele kansen, maar de keeper van Holwerd en het aluminium stonden in de weg.

Bij het begin van de 2e helft begon het te regenen en dat was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. De bal rolde sneller op de mat en daar kon het team van kersverse pake/coach Willem Huizing goed mee omgaan. Het was Gerjan Mossel die net na rust de 1-1 binnenschoot. Niet veel later een prachtig geplaatst schot van Arjen Raap die net over de keeper van de gasten onder de lat ging. 2-1. De thuisploeg rook meer en ging door met het aanvallende spel. Leidsman Hamstra floot voor een strafschop in de 60 ste minuut. Dirk Jan Schreiber miste helaas de strafschop waardoor Oostergo in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog volop aan de bak moest. Holwerd kreeg nog wel enkele kansen op de gelijkmaker, maar keeper De Jong liet zich niet verschalken. In de laatste 10 minuten gooide Lieuwe Sytsma de wedstrijd op slot door een mooie pass van Gerjan Mossel. 3-1 en in blessuretijd was het dezelfde Sytsma die met een individuele actie de eindstand bepaalde op 4-1.

Omstreeks half vijf kon men nog even gezellig nagenieten van muziek in kantine Oan e Line georganiseerd door de supportersvereniging.

Pupil van deweek: Hedzer Steeghs

Balsponsor: Supportersver. V.v. Oostergo

Wieger Sikkema erelid v.v. Oostergo
Herfsttoernooi 2023 bij Anjum

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/