Oostergo 1 pakt 2e prijs op Allert Pol toernooi

 

Oostergo behaalt een mooie tweede prijs

De finaleronde van afgelopen vrijdag leverde een nieuwe verzorgingskoffer met inhoud op. Oostergo werd in de finale van het "Allert Pol" toernooi met 5-3 door Buitenpost verslagen.

In de finaleronde waren acht ploegen aanwezig die streden om de titel. Harkemase Boys, GSVV, Blauw Wit'34, Buitenpost, Rottevalle, Harkema Opende, Veenwouden en Vv Oostergo bereikten de eindstrijd.

Oostergo moest aantreden tegen Harkemase Boys. Op voorhand een mooie wedstrijd. Door goed te combineren werd Harkemase Boys naar achteren gedrukt. Eigenlijk was dit twintig minuten lang het wedstrijdbeeld. Oostergo won dan ook makkelijk. De vele combinaties werden vakkundig  afgemaakt. De ploeg uit Ee won de wedstrijd met 6-2.

Oostergo zat bij de laatste vier. Rottevalle die Harkema Opende versloeg, werd de volgende tegenstander. De Jisters mochten het spel bepalen. Rottevalle liet Oostergo komen. In de omschakeling was het Rottevalle die zo nu en dan gevaarlijk werd. Oostergo dicteerde en dat resulteerde ook in meerdere kansen. Jaap Zijlstra wist hier wel raad mee. Met enkele goed geplaatste schoten maakte hij de eerste twee doelpunten. Uiteindelijk werd Rottevalle opzij gezet. Oostergo won met 5-2.

De finale! Buitenpost had zowel Blauw Wit'34 als Veenwouden eenvoudig opzij gezet. Op voorhand waren zij ook de favoriet. Mede gezien de smalle selectie van Oostergo. Helaas had de ploeg gedurende de hele avond maar één wissel. Jammer, wellicht had er dan nog meer in gezeten. Oostergo begon flitsend. Een goed geplaatst schot leverde de 0-1 op voor Oostergo. Daarna drukte de ploeg uit Ee door. Een mooie combinatie tussen Lieuwe Sytsma en Halbe Mossel werd door laatstgenoemde vakkundig afgerond. Na de 0-2 was de koek op. Buitenpost scoorde driemaal op rij. Een paar snelle aanvallen werden keurig afgemaakt. Oostergo wist nog wel de gelijkmaker te maken, 3-3. Mossel schoot van afstand met scherp en verschalkte de keeper.

Daarna was het dan echt over. Buitenpost zette aan en maakte nog eens twee goals. Uiteindelijk werd het 5-3. Een terechte uitslag gezien de gehele wedstrijd. Jelmer Hoekstra was deze avond de keeper van Oostergo. De keeper van de B's leverde een zeer goede prestatie. Met zijn snelle reflexen wist hij veel goals te voorkomen. Daarnaast waren ook zijn spelhervattingen goed!

Natuurlijk voor de hele ploeg een compliment. Een grote ploeg als Harkemase Boys werd eenvoudig opzij gezet en ook in de finale werd goed tegenstand geboden. Een mooie tweede prijs!

Engwierum winnaar op Pompster boys toernooi
Oostergo E1 Kampioen !!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/