Koploper Stiens bezorgt Oostergo opnieuw een nederlaag

Ee, 16-3-2013 – Oostergo trad aan met een nagenoeg fitte selectie. Halbe Mossel en Lieuwe Sytsma ontbraken vanwege een opgelegde schorsing. Sjoerd Zijlstra kampt nog steeds met een knieblessure. Op een prima bespeelbaar veld moest Oostergo het opnemen tegen Stiens. Op voorhand een lastige tegenstander. Stiens is namelijk de koploper in de 3e klasse B.

Stiens en Oostergo waren het eerste half uur aan elkaar gewaagd, al was de koploper qua kansen de bovenliggende partij. De thuisclub, nog steeds rode lantaarndrager, wist de wedstrijd open te breken. Een vrije trap, genomen door Jeffrey Miedema, belandde bij spits Martijn Jolink. Hij nam de bal vanuit de lucht op zijn slof en schoot hard raak, 1-0. Oostergo na een half uur aan de leiding tegen de koploper. Vreugde overheerste. Helaas van korte duur. Een minuut later schoot Lennaert Lingsma de 1-1 binnen. Na een scrimmage situatie uit een corner gaf hij de bal het laatste beslissende zetje.

De tweede helft nam Stiens het initiatief duidelijk in handen. Oostergo hield vooral tegen en creëerde weinig kansen. Stiens kwam in de 70e minuut op een verdiende voorsprong. Via een mooie combinatie schoot Sytse-Cees Stielstra beheerst raak. Tsjitse de Haan maakte er tien minuten later zelfs 1-3 van. Zijn voorzet belandde via de paal op de schoen van een medespeler. Zonder dat zijn collega het in de gaten had, verdween de bal in het net. Het pleit was beslecht. Oostergo liep wederom tegen een nederlaag aan. Stiens blijft door de overwinning op titelkoers.

Volgende week is Halbe Mossel terug na een lange schorsing. Oostergo treedt dan in een uitwedstrijd aan tegen Zwaagwesteinde. De mannen uit Ee e.o. zullen dan weer vol aan de bak moeten. Met maar 4 punten uit 16 wedstrijden lonkt degradatie. De strijd en beleving is er nog steeds. Nu hopen dat de punten gepakt worden!

Alle wedstrijden 23-03-2013 Afgelast !!!
Derde blijft ongeslagen in 2013

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/