Geslaagde crossloop in Ee

Voor de derde achtereenvolgende keer organiseerde de supportersvereniging van VV Oostergo een crossloop voor alle liefhebbers van deze sport. Het bestuur had een pittige tocht uitgezet van ongeveer 8 kilometer door de landerijen van Ee en Oostrum. Tevens was er een wandeltocht uitgezet van 10 kilometer.

Voor de F, E en D-pupillen was er een parcours uitgezet door de bossen van Ee, de Koarte Bun, de Skeperij en terug naar het sportveld, waar het finishdoek hing. Helaas was de deelname minimaal. Ligt hier ook een taak voor de ouders of de leiders? Bij de F-pupillen waren vijf deelnemers. Eerste werd hier Harm Kroodsma, tweede Arjen Raap en derde Meindert de Jong. Bij de E-pupillen zes deelnemers. Eerste werd hier Liam Wiersma, tweede Rebecca Wiersma en derde Martine Venis. Bij de D-pupillen waren slechts twee deelnemers. Zij moesten het parcours twee keer afleggen. Hylke Dorhout kwam hier als eerste onder het finishdoek door en tweede werd Dirk Jan Schreiber.

De wandelaars vertrokken goedgemutst om twee uur voor hun tocht van tien kilometer. Het was waterkoud maar gelukkig droog. De tocht bracht hen via de Winia’sreed naar Oostrum .Langs de Skieppereed en Jaachpaad terug naar Ee. Alle deelnemers haalden met gemak de finish, hoewel de laatst binnenkomende  meisjes bekenden dat ze het wel een “hiel ein “vonden. Voor iedere deelnemer was er een medaille.

De crossloop voor de senioren en B en C-junioren  startte om half drie. Zij vertrokken vanaf het sportveld naar de Sanewei, door de landerijen van Geert Kooistra naar de Grienewei, via Winia’sreed door de weilanden naar Oostrum, daarna via Skieppereed en Jaachpaad wederom door zachte weilanden terug naar de kantine van VV Oostergo.

Vooraf heerste er maar een vraag? Wie zou Wietse de Jong van zijn derde overwinning afhouden? Niemand dus!  Ook deze  keer slaagde deze atleet erin om alles en iedereen op grote afstand te zetten . Binnen een half uur rafelde hij het zware parcours af. Een topprestatie! Als tweede kwam Romke Barske binnen en derde bij de senioren werd Sjoerd Zijlstra.

Ook de B’s moesten dezelfde zware prestatie leveren en daarom voor hen ook een dikke pluim en een hartelijk applaus bij de finish. Eerste werd hier Simom Schreiber, tweede Gerard Pel  en derde Douwe Kroodsma. Met deze knapen moet in de toekomst rekening worden gehouden.

Ook bij de C’s werd het uithoudingsvermogen, conditie en longinhoud danig op de proef gesteld.”It binne noch mar fan dy knaapkes”, maar het is geweldig wat zij op deze leeftijd al  laten zien. Eerste werd hier Lars de Jong,  tweede werd Geert Kroodsma en derde Hedzer Hoekstra.

De prijzen, bestaande uit fraaie eretekens werden  na afloop uitgereikt door voorzitter Hans Kroodsma. Voor iedere deelnemer was er een herinneringsmedaille.  Een woord van dank  aan alle vrijwilligers, bezemwagen en EHBO.  Ook de oudste deelnemer haalde de finish met glans. Knap Geert !

Aansluitend aan deze crossloop en wandeltocht hield de voetbalvereniging een nieuwjaarsreceptie. Het was gezellig druk in de opgepimpte  kantine. DJ Renze de Jong had met zijn muziek de stemming er al snel in . Een hapje  en een drankje, de juiste mensen en voila de ingrediënten voor een geslaagde avond. Voorzitter Wieger Sikkema  memoreerde in zijn nieuwjaarstoespraak de perikelen rond het voortijdig afscheid van trainer D.Groen. Hij prees de leiders Pier en Klaas die het elftal door een moeilijke periode heel sleepte, en stelde tevens de nieuwe trainer Johannes Douma voor.”Meimekoar de skouders der ûnder, dan komt it wol klear soe’k sizze”. Oane Visser werd nog even in het zonnetje gezet voor zijn lange jaren dienst als consul van de VV Oostergo.  Oane verrichtte  ook de trekking van de verloting. De volgende personen wonnen een vleesprijs:K.Meindertsma,  S.Keekstra, A.Wouda, K.Mossel, J,Miedema, J P. Visser en E.Loonstra. De  derde prijs, een voetbal, was voor  K.Sipma.  De tweede prijs, 50 euro, was voor P.Veendorp. De hoofdprijs van 200 euro werd gewonnen door J.J.Haaksma.  De TC zal in samenwerking met de K.N.V.B een aantal trainingavonden organiseren om het nivo van de jeugdtrainingen op te krikken.

De voorzitter wenste een ieder een  Lokkich nijjier.  

Sake Pieter Loonstra werd door zijn vrienden verrast met een rollade als dank voor zijn jarenlange staat van dienst als kantinebeheerder. Sake stopt aan het einde van dit seizoen met deze functie. Het bleef nog heel lang gezellig in de kantine.

Voetbal afgelast
Oostergo wint Achtkarspelen Cup

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/