Derde blijft ongeslagen in 2013

Het derde speelde zaterdag de tweede wedstrijd na de winterstop. Thuis werd een verdienstelijk punt gepakt tegen GSVV uit Gerkesklooster.

 

In de eerste helft speelde de harde tegenwind Oostergo parten. GSVV zette de achterhoede vanaf de eerste minuut onder druk zodat Oostergo niet aan opbouwen toe kon komen. Spitsen De Vlo en Meindert werden amper bereikt. Het was de eerste helft dan ook vooral overleven.

 

GSVV creëerde echter niet veel uitgespeelde kansen. Na 20 minuten kwam Oostergo goed weg nadat de spits van GSVV een voorzet op de lat kopte. Daarna had GSVV wel het balbezit, maar bleef het gevaar beperkt tot een aantal afstandschoten. Gelukkig was eenmansmuur Douwe Bam Bam weer present om de nodige schoten af te vangen...

 

Oudgediende Durk Sieds kwam De Vlo in de tweede helft gezelschap houden in de spits. Met de wind in de rug kwam er wat meer rust in het spel van Oostergo. DS was goed aanspeelbaar zodat Oostergo iets meer van de eigen goal kon spelen. Het balbezit leverde een aantal aardige kansen op voor DS en Marten, maar gescoord werd er nog niet. Atze F. zag zijn afstandschot door de keeper van GSVV tot corner te worden verwerkt.

 

In de 65e minuut werd er wel een persoonlijk record bijgeschreven. Douwe maakte nog steeds zijn rondjes over het veld en was ook in staat om nog een aantal sprints te trekken.

 

Een klein kwartier voor tijd kwam GSVV toch nog op voorsprong. Via de counter kon Ausputzer Gerrit Mossel niet meer voorkomen dat de spits van GSVV vanaf de rand van de zestien de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. Oostergo toonde echter veerkracht door uit de eerstvolgende aanval direct gelijk te maken. Via de Vlo kwam de tovenaar van de Kolken in balbezit. Alleen voor de keeper rondde Eelke knap af: 1-1. Op basis van de tweede helft een terechte uitslag.

 

Na afloop waren de bloemen voor Douwe. Hij maakte de volle negentig minuten fysiek mee. Douwe overweegt zich volgend jaar te mengen in de strijd om de Crosslooptitel onder zijn nieuwe schuilnaam Bam Bam Gebrselassie.

 

Volgende week: VIOD uit. 

 

Benzekri

Koploper Stiens bezorgt Oostergo opnieuw een neder...
Tussenstand voetbalkenner 15-03-2013

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dorp-ee.nl/